Hava Durumu

Haydi Türkiye, bu gece 00.49'da herkes ekran başına

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı uzay yolculuğu ertelendi. SpaceX, Axiom 3 uçuşunun 19 Ocak Cuma günü saat 00.49'da gerçekleşmesinin planlandığını duyurmuştu. Yapılan son açıklamada Ax-3 misyonunun bugünkü uçuşuna ilişkin tüm sistemlerin iyi durumda ve hava durumunun da uygun olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:21
Kaynak: Haber merkezi
Haydi Türkiye, bu gece 00.49'da herkes ekran başına

Astronotlar, aileleriyle vedalaşıp Crew Dragon uzay aracına hareket etti. Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından tüm Türkiye'yi ekran başına davet etti. SpaceX, dün Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Axiom 3 uçuşunun 19 Ocak'a ertelendiğini duyurmuştu.

SPACEX'TEN YENİ AÇIKLAMA
Uçuşu bugüne ertelenen Ax-3 misyonuyla ilgili fırlatmayı gerçekleştirecek SpaceX firmasından yeni bir açıklama yapıldı.


SpaceX'in sosyal medya hesabı X'ten yapılan paylaşımda, "Ax-3'ün bugünkü fırlatması için tüm sistemler iyi durumda gözüküyor. Fırlatma için hedef ABD doğu saatiyle 16:49 (TSİ 00:49) ve havanın uygunluğu yüzde 80." ifadeleri kullanıldı.
Buna göre Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun, SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece TSİ 00:49'de fırlatılması planlanıyor.

ASTRONOTLAR AİLELERİYLE VEDALAŞTI
Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom Mission 3 mürettebatı, aileleriyle vedalaşıp Crew Dragon uzay aracına hareket etti.

Astronotlar helikopterden inerek aileleriyle uzaktan vedalaştı.

BAKAN KACIR: BU GECE 00.49'DA HERKES EKRAN BAŞINA



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sosyal medya hesabından, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapacak Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'ya ilişkin tanıtım videosu paylaşımında bulundu.


Bakan Kacır, "Gurur Duy Türkiye" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Haydi Türkiye, bu gece 00.49'da herkes ekran başına" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.