Hava Durumu

Bursa'da Omurga Cerrahisi Sempozyumu 23 ülkeden uzmanları bir araya getirdi

Türkiye Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen ve 23 ülkeden omurga cerrahisi uzmanı doktorların katıldığı 'Uluslararası Endoskopik Omurga Cerrahisi Sempozyumu', Bursa'da gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Bursa'da Omurga Cerrahisi Sempozyumu 23 ülkeden uzmanları bir araya getirdi

Almanya, Fransa, İsveç, Güney Kore, Irak, Hindistan, Bulgaristan, Mısır, Güney Afrika, Tunus, Endonezya, Yunanistan gibi 23 ülkeden gelen 150 uzman, bilgi birikimlerini paylaştı.

Sempozyum, Uludağ Üniversitesi Anatomi Laboratuvarı'nda Türkiye Unilateral Biportal Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hayati Aygün'ün başkanlığında gerçekleştirilen 'Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu' ile başladı. Ardından uzmanlar, sempozyumda bir araya gelerek "Disk cerrahisinde UBE ve uniportal endoskopik tekniklerin karşılaştırılması ve yeni modifikasyonlar" konusunu ele aldılar.

Prof. Dr. Hayati Aygün, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen değerli konukları ağırlamanın mutluluğunu dile getirerek, organizasyona katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Sempozyum öncesi gerçekleştirilen kadavra kursunun oldukça faydalı olduğunu vurgulayan Medicana Bursa Hastanesi Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Aygün, sempozyumun Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti ve omurga cerrahisinde daha fazla ilerleme sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Uluslararası platformda modern hibrit sistemle eğitim veren omurga cerrahı diploma programının bir parçası olmaya çalıştıklarını ifade eden Aygün, Türkiye'deki ve yurt dışındaki omurga cerrahlarına eğitim sağlayacak bir merkez kurma konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Eccelearning Omurga Cerrahisi Diploma Programı'nın kurucusu ve onursal başkanı Prof. Dr. Max Aeby ise Türkiye'deki bu etkinliğin önemli bir başlangıç olduğunu ifade ederek, endoskopik omurga cerrahisi eğitiminin önemini vurguladı ve online eğitimlerin yanında yüz yüze toplantıların da gerekliliğine dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.