Hava Durumu

Bursa'da Türkçenin Yüzyılı Bilgi Şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Türkçenin Yüzyılı Bilgi Şöleni" Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Bursa'da Türkçenin Yüzyılı Bilgi Şöleni

Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Türk Dil Kurumu Yüksek Uzmanı Yaşar Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Şahin'in yanı sıra birçok akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Başkan Aktaş, programın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkçenin dünyanın birçok ülkesinde konuşulduğunu ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir dil olduğunu vurguladı. Sosyal medyanın Türkçeyi olumsuz etkilediğine dikkat çeken Aktaş, dilin bir milletin kimliği olduğunu ve temiz tutulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkçenin farklı ülkelerde öğretilmesi ve Türk kültürünün tanıtılmasının önemine değindi.

Programda konuşan Türk Dil Kurumu Yüksek Uzmanı Yaşar Yılmaz, Türk milletinin geniş coğrafyada derin köklere sahip olduğunu ve Türkçenin ender dillerden biri olduğunu ifade etti. Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Şahin ise Türkçenin önemini vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Türkçenin sahip olduğu birikimin vurgulanmasının önemine işaret etti.

Programda ayrıca, öğrenciler arasında Türkçenin doğru kullanılmasına yönelik bilgi yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere Başkan Alinur Aktaş tarafından hediyeleri verildi.

Bilgi Şöleni, Gazeteci Hakan Çelik'in sunumuyla devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.