Hava Durumu

#Bursa Büyükşehir Belediyesi

Haberin Analizi - Bursa Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’  Haber

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’ 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Koza Salonu’nda düzenlenen Bursa Gönüllüleri Değerlendirme Toplantısı’na Başkan Bozbey’in yanı sıra, CHP İl Yöneticileri, Bursa Gönüllüleri İl Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Can Arslan ve Bursa Gönüllüleri İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılan değerlendirme toplantısı protokol konuşmalarının ardından Bursa Gönüllüleri üyelerinin tecrübe ve deneyimlerini aktardığı, öneri ve taleplerini ilettiği istişare bölümüyle sona erdi. Bursa Gönüllüleri Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dünyanın her yerinde kent gönüllülerinin özel bir görevi ve sorumluluğunun olduğunu belirterek, Bursa’nın gülümsemesine katkı sağlayan Bursa Gönüllülerine teşekkürlerini sundu. Bursa Gönüllüleri oluşumuna, özellikle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde elde edilen başarılı sonuçla birlikte daha işlevsel, kentine değer katacak proje önerileri sunan, kentin sorunlarını tartışabilen ve fikir üretebilen bir yapı haline dönüştürme önerisinde bulunan Başkan Bozbey, ‘’Bunların kararlarını sizler oluşturacaksınız. Bir çok ülkede bu konuda yoğun çalışmalar olduğunu görüyorum. Kent gönüllüğünün esas alındığı en önemli nokta kent demokrasisi dediğimiz olayı yaşama geçirmek ardından da ülkenin demokratik anlamda gelişimine katkı sunarak demokrasiyi ilerletmektir. Bununla birlikte kentin geleceğine destek veren sizler, inanılmaz bir çalışma gösterdiniz. Bizler size sadece önder olmaya çalıştık. Ancak sizlerin çalışmaları son derece değerliydi. Başarının mimarları sizlersiniz. Zor olan bir işi kolay kıldınız. Gösterdiğiniz destek ve yapmış olduğunuz organizasyon sonucunda, Bursa’nın her yaştan insanı gülümsemeye başladı.’’ şeklinde konuştu. Değerlendirme toplantısının sonunda oluşturulacak raporun kent çalışmaları adına yönlendirici olacağına da dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘’İnanın her şey çok güzel olacak, tekrar sizi kutluyorum, başarı hepimizin. Yürekten teşekkür ediyorum.’’ dedi.  ‘‘Bursa’ya baharı getirdik’’ Bursa Gönüllüleri olarak başarılı bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Bursa Gönüllüleri İl Koordinatörü Burhan Can Arslan yaptığı konuşmasında, ‘’Siz değerli Bursa Gönüllüleri üyelerimizin sayesinde ve tabii ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in öncülüğünde Bursa’ya baharı getirdik. Çabalarınız ve sahadaki öz verili çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz çoğalarak, çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam etmektir.’’ dedi. Konuşmaların ardından değerlendirme toplantısı, Bursa Gönüllüleri üyelerinin yönetim kurulu ile birlikte gerçekleştirdiği soru-cevap bölümüyle tamamlandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ulu Camii'nin restorasyonunu üstlendi Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ulu Camii'nin restorasyonunu üstlendi

Tarihi caminin aslına uygun olarak restore edilmesi için çalışmalara hız verildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle en ağır yarayı alan Hatay'da, sadece binalar değil, asırlık camiler, kaleler, hanlar, kiliseler ve birçok tarihî eser de büyük zarar gördü. Bu eserlerden biri olan 1271-1272 yıllarında yapıldığı sanılan Antakya Ulu Camii, depremlerin ardından tamamen yıkılarak moloz haline geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaşamın normale dönmesi için yapılan yardımların yanı sıra, Antakya Ulu Camii'nin restorasyonunu üstlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, öncelikle röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi için Harita Şube Müdürlüğü ekiplerini görevlendirerek mevcut durumu lazer tarama cihazlarıyla kayıt altına aldı. Ardından, tarihi enkazın 3D taramasıyla modellenmesi ve temizlenmesi çalışmalarına başlandı. Tarihi caminin bulunduğu alan tamamen temizlenirken, restorasyon çalışmaları da hız kazandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hatay'a giderek bölgedeki çalışmaları takip etti ve Antakya Ulu Camii'nin restorasyonunu üstlenen Bursa'nın bu önemli imzasının Hatay'a değer katacağını belirtti. Başkan Aktaş, enkazın kaldırılması ve tarihi eser parçalarının kayıt altına alınmasının ardından çalışmaların hız kazandığını ve caminin sağlıklı bir şekilde restore edilerek misafirlerini kabul edeceğini ifade etti.

Altyapı güçleniyor, kayıp-kaçaklar azalıyor Haber

Altyapı güçleniyor, kayıp-kaçaklar azalıyor

İnegöl İlçesi’nde de hem içme suyu kalitesinin arttırılması hem de kaçakların önlenmesi için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıyacak projeleri kararlı adımlarla hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeyi de güçlü bir altyapıya kavuşturacak yatırımlara devam ediyor. Bu kapsamda İnegöl İlçesi’nde Ulupınar Kaynağı ve Hocaköy Barajı’ndan Akhisar İnegöl Su Deposu’na başlatılan iletim hattı çalışmalarının sonuna gelindi. 210 bin metreküplük hacmi olan Akhisar İnegöl Su Deposu’ndan içme suyu temininde bulunulacak. Hamzabey ve Akhisar mahalleleri arasındaki yaklaşık 3 bin metre, Akhisar’la Cerrah ve Orta Bölge mahalleleri arasında yer alan yaklaşık 7 bin metre uzunluğundaki su iletim hattı çalışmalarında da önemli bir mesafe kat edildi. BUSKİ ekiplerinin arazideki çalışmaları kesintisiz devam ederken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özellikle içme suyu gibi hayati önem taşıyan hizmetlerin ulaştırılmasına öncelik verdiklerini söyledi. Altyapı sil baştan yenileniyor Bursa Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde olduğu gibi İnegöl’de de 2023 yılını altyapı yatırımlarıyla dolu dolu geçirdi. Geçtiğimiz yıl İnegöl’de 194 bin metre içme suyu, 12 bin metre kanalizasyon ve bin 400 metre yağmur suyu hattı imalatı ile 10 bin metre dere temizliği gerçekleştirildi. Bu çalışmalarla İnegöl İlçesi’nde de altyapıyı sil baştan yenilediklerini ifade eden Başkan Aktaş, 2023 yılındaki yatırımlarla kent merkezindeki içme suyu kayıp kaçak oranını yüzde 19,35 seviyesine geriletme başarısı gösterdiklerini hatırlattı. Sudaki kayıp kaçakla mücadelede merkezde elde ettikleri başarının aynısını tüm ilçelerde de tekrarlamanın gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, bu kapsamda İnegöl’deki kayıp kaçak oranını hedef seviyelere çekmenin çabası içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni yasa boğan ölüm : Başkan Aktaş paylaştı Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni yasa boğan ölüm : Başkan Aktaş paylaştı

Bir süre önce "öğretmenim" dediği Karakoç’u hastanede ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vefat haberini sosyal medyadan duyurdu. Değerli öğretmenim, Bursa Büyükşehir Daire Başkanlarımızdan Enver Fatih Karakoç’un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı ali olsun. pic.twitter.com/V4CSJ89prP — Alinur AKTAŞ (@Alinuraktas70) February 9, 2024 Bir süredir rahatsız olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarından Enver Fatih Karakoç tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Karakoç bir süre önce kendisini hastanede ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a vefa ziyaretinden dolayı teşekkür etmiş, "Hem Öğretmenler Günümüzü tebrik hem de hasta ziyareti ile Şehir Hastanesi’nde tedavim sırasında bizleri onurlandıran Başkanımızdan Allah razı olsun. Sayın Başkanım sizi Allah başımızdan eksik etmesin" notunu paylaşmıştı. Başkan Alinur Aktaş da bu sabah Karakoç’un vefat haberini sosyal medyadan duyurarak, "Değerli öğretmenim, Bursa Büyükşehir Daire Başkanlarımızdan Enver Fatih Karakoç’un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı ali olsun" diye yazdı. Karakoç, bugün Mihraplı Cami’inde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Enver Fatih Karakoç Kimdir? Gazeteci, şair, yazar, eğitimci, bürokrat, kamu yöneticisi. 1961, Gümüşhane doğumlu. İlk ve ortaokulu İskenderun’da tamamladı. Karaman İmam Hatip Lisesi (1979), Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1983) mezunu. Ankara’da aylık Özlenen Nesil ve İmam Hatipli Nesil dergileri (1995-97) ile haftalık Yeni Dönem gazetesini (1998-99, 2003) çıkardı. Flash TV’de "Beyaz Masa" ve "Beyaz Sayfa" programlarını hazırlayıp yönetti (1995-98). 2000-02 arası OSTİM TV (Başkent TV) genel müdürü olarak görev yaptı. Enver Fatih Karakoç’un hikâye, şiir ve makaleleri Millî Gazete, Vakit, Yeni Dönem, Özlenen Nesil vd. dergi gazetelerde yayımlandı. Türkiye Yazarlar Birliği (1996 -97 arası genel sekreter) üyesidir. Enver Fatih Karakoç’un "Âşığım Sana Bursa" adlı şiiri, Türk Sanat Müziğinin duayen isimlerinden Erdinç Çelikkol tarafından kürdili hicazkâr makamında bestelenmiş ve TRT repertuarına girmiştir. Eserleri: Araştırma-İnceleme: Ümit Nesli (1990), Cuma Hutbeleri (1993). Şiir: Bir Bursa Sevdalısı (2015).

Başkan Aktaş, Orhangazlilerle buluştu : Kentsel dönüşüm yol haritası çizildi Haber

Başkan Aktaş, Orhangazlilerle buluştu : Kentsel dönüşüm yol haritası çizildi

Sabah namazını Gazi Orhanbey Camii'nde kılan Başkan Aktaş, ardından Orhangazi Öğretmen Evi Lokali’nde düzenlenen Bereket Sofrası'nda vatandaşlarla buluştu. Kahvaltının ardından Orhangazi ilçesi sakinlerinin talep ve görüşlerini dinleyen Başkan Aktaş, yeni dönemde kentsel dönüşümün öne çıkacağını belirterek, dönüşümü bütün şehri planlayarak gerçekleştireceklerini açıkladı. Başkan Aktaş, "Gönül sohbet ister, kahve bahane" anlayışıyla gerçekleştirilen etkinlikte pandemi, depremler, yangınlar ve seller gibi zorlu süreçleri geride bıraktıklarını ve bu süreçlerde tüm ilçe belediyeleriyle birlikte sıkıntı yaşayan bölgelere yardımların ulaştırıldığını vurguladı. Orhangazi ilçesinde yapılan altyapı çalışmalarına da değinen Başkan Aktaş, önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün yanı sıra emekliler, kadınlar, gençler gibi konulara odaklanacaklarını belirtti. Başkan Aktaş, "Bu konudaki çalışmalarımızı açıkladığımızda toplumda ciddi heyecan uyandıracak. Yeni yeşil alanlar ve kentsel dönüşümle alakalı büyük projelerimiz var" dedi. Başkan, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve diğer katılımcılara teşekkür ederek, yeni seçim döneminde başarılar diledi. Programın ardından Orhangazi Belediyesi personeliyle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Aktaş, esnaf ziyaretleri yaparak fikir alışverişinde bulundu.

Bursa Uluslararası Genç Yıldızlar müzik festivalinde parladı Haber

Bursa Uluslararası Genç Yıldızlar müzik festivalinde parladı

Her yıl düzenlenen, bu sene 4´üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Genç Yıldızlar Müzik Festivali’ne 14 farklı ülke ve 21 farklı şehirden katılan 576 sanatçı hazırladıkları eserlerle Bursalı sanatseverlerin karşısına çıktı. Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivale Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kuzey Uluslararası Müzik Yarışması Direktörü Anna Van Debre, Festival Sorumlusu Elena Çekiç ve çok sayıda Bursalı müziksever katıldı. Festivalde ilk olarak Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay sahne aldı. Kuzey Uluslararası Müzik Yarışması Direktörü Anna Van Debre, “Bursa Uluslararası Müzik Festivali birçok ülkeden profesyonel genç müzisyenleri bir araya getirmekte. Festival her yıl daha da fazla katılımcıyı çekmekte olup belki de gelecekte dünyadaki en ünlü festivallerden biri olacak. Genç Yıldızlar Festivali’ni organize ettikleri için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Sayın Başkan Alinur Aktaş’a şahsen şükranlarımızı sunarız. Genç yeteneklere verdiğiniz destek ve konukseverliğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Festival katılımcıları, şehriniz Bursa’nın güzellikleri ve insanların sıcak davranışlarıyla unutulmaz hatıralar ve izlenimlerle buradan ayrılacaklar. Organizatörlere ve katılımcılara nice başarılar diliyoruz” dedi. Genç Yıldızlar Müzik Festivali Organizatörü Elena Çekiç ise Spivakof Vakfı’ndan gelen teşekkür mektubunu okudu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müzik ve sanatın evrenselliği ve kapsayıcı gücüne değinerek “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız etkinliklerle, aktivitelerle, çeşitli alanlarda düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası festivallerle ve tiyatro çalışmalarıyla sanatın, müziğin evrenselliğini, kapsayıcılığını ortaya koymaya çalışıyoruz. 18 Ocak Perşembe günü başlayan festivalimizde 14 ülke ve 21 farklı şehirden gelen kıymetli sanatçılarımız ve genç yıldızlarımız üç gün boyunca piyano ve keman dalında birbirinden özel icraalar sergiledi. Master Class eğitimlerinin ve çeşitli konserlerinde sergilendiği programımız da hemşehrilerimize unutulmaz bir müzik şöleni sunduğumuzu ifade etmek istiyorum. 14 farklı ülkeden misafirlerimiz var. Katılan tüm misafirlerimize, genç yeteneklere teşekkür ediyorum. Kültür Daire Başkanlığı’mıza, Orkestra Şube Müdürlüğü’müze ve ekip arkadaşlarımıza da bu organizasyonun kusursuz bir şekilde devamı için verdikleri gayret için teşekkür ediyorum. Bursa gibi köklü bir tarihe sahip, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirde de çok daha fazlasını yapmamız gerektiğini ben özellikle burada hatırlatmak istiyorum” diye konuştu. Özbekistan vali yardımcısı Husniddin Mamatov ve Devlet Flarmoni şefi Alim Şahmuratov kendi performanslarından sonra Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nurullah Yıldız’a ve Genç Yıldızlar Müzik Festivali Organizatörü Elena Çekiç'e hediye taktim etti. 4. Genç Yıldızlar Müzik Festivali kapanış programında sergilenen sahne performanslarının ardından katılımcılara plaket takdim edildi.

Başkan Aktaş'tan liselilere sosyal medya uyarısı  Haber

Başkan Aktaş'tan liselilere sosyal medya uyarısı 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kız Lisesi’nde düzenlenen programa katıldı. Bursa Kız Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Öğretmenler günü arifesinde gençlerle ve öğretmenlerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Salonda son sınıf öğrenciler ekseriyette. Muhakkak bir hedef belirleyin. Ufkunuzu geniş tutun. Hangi mesleği seçerseniz seçin en iyisini yapmaya hazırlanın. Eğer inanırsanız yapamayacağınız, başaramayacağınız şey yok. Üniversite sınavı elbette önemli. Ama hayata dair tecrübe paylaşımları da mutlaka size olumlu tesir edip, bakış açınızı değiştirecek, geliştirecek. Hatta tatillerde veya boşluklarınızda hayata da karışmayı ihmal etmeyin. Eğitimden sonra karşılaşacağınız hayata da hazırlıklı olmanız gerekiyor. Özellikle yabancı dil konusunu önemseyin. Günümüzde ikinci, üçüncü bir yabancı dili dahi şart koşuyor firmalar. Dil öğrenimini asla geri plana atmayın” dedi. SOSYAL MEDYA UYARISI Sosyal medya kullanımına da değinen Başkan Aktaş, “Sosyal mecralarda size gösterilen hayatların büyük kısmı gerçeği yansıtmıyor. Bunların etkisinde kalmanız size her yönden zarar getirir, sizi kendinize yabancılaştırır. Ailenizin sizden beklentisi iyi bir eğitim sonrası iyi bir kariyer sahibi olmanız. Türkiye’de gençlerin sosyal medya kullanım oranı günlük ortalama 7,5 saat. Sizler de kullanımlarınızı kısıtlayarak kitap okumaya, ders çalışmaya, yabancı dil eğitiminize ayırdığınız zamanı arttırabilirsiniz” diye konuştu. Gençlik Kulübü uygulamasını hatırlatıp, gençlerden oradaki fırsatları takip etmelerini isteyen Başkan Aktaş, BURSKOOP uygulamasının da gençler için önemli bir fırsat olduğuna değindi. Okul Müdürü Seher Yıldız, programa katılımlarından ötürü Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Söyleşi sonunda gençlerin sorularını yanıtsız bırakmayan Başkan Aktaş, Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere çiçek takdim ederken gençlere de çeşitli hediyeler dağıttı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.