Hava Durumu

#Bursa Haberleri

Haberin Analizi - Bursa Haberleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Haberleri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Osmangazi'de Demirtaş Atık Merkezi'ne beğeni Haber

Bursa Osmangazi'de Demirtaş Atık Merkezi'ne beğeni

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi’nin çevreyi korumak, yeşili çoğaltmak ve temiz bir gelecek bırakmak için hayata geçirdiği Atık Getirme Merkezi, 5 bin metre kare alanda 14 ayrı kategoride atıkları ayrıştırarak ekonomiye kazandırıyor.  Osmangazi Belediyesi’nin açtığı tesis, Türkiye’deki farklı belediyeler tarafından ziyaret edilerek çalışma modeli örnek alınıyor. Tesisin çalışma modelini görmek ve bilgi almak için Konya Karatay Belediyesi yetkilileri tesise inceleme gezisinde bulundu. Tesisi ziyaret eden misafir belediye personeline ilk olarak Osmangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dilek Yosun tarafından tesisin çalışma modeli ve çalışmaları hakkında bilgi verildi. Daha sonra tesis gezdirilerek verilen hizmet ve yapılan çalışmaları yerinde anlatıldı.Konya Karatay Belediyesi yetkilileri gezdikleri tesisi çok beğendiklerini ifade ederek buradaki çalışma modelinin kendilerine örnek olacağını söyledi. Bursa’daki atıkları dönüştürerek ekonomiye kazandırdıklarını ifade eden Osmangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dilek Yosun, ”Konya Karatay Belediyesi’nden Müdürlüğümüzün bünyesinde hizmet veren Birinci Sınıf Atık Getirme Tesisine teknik gezi düzenlendi. Bu gezide yaptığımız çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Karatay Belediyesi yetkililerine tesisimizi gezdirerek tesisimizde bulunan 14 ayrı noktada topladığımız atıklarını bulunduğu alanda incelemeler yaptık. Çok faydalı ve teknik bir gezi düzenlemiş olduk” dedi.

Bursa'da Çanakkaleliler Derneği’nde bayrak değişimi Haber

Bursa'da Çanakkaleliler Derneği’nde bayrak değişimi

BURSA (İGFA) - Bursa’da önemli hizmetler yaptıklarını ifade eden önceki dönem Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Yalçın; pandemi süreci dâhil olmak üzere iki dönem görev üstlendiklerini belirterek, Çanakkale ismini Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin her şehrine ve ilçesine duyurduklarını söyledi. İki adaylı güzel bir seçim atmosferinde kazananın öncelikle Çanakkaleliler, Çanakkale ve Bursa olduğunu ifade eden Yalçın, "Yönetim Kurulu Başkanlığım döneminde Başkan Yardımcım olarak görev üstlenen ve şimdide yeni Başkanımız olan iş insanı Cavid Boru ve ekibine yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi. CAVİD BORU: HEPİMİZ ÇANAKKALELİYİZ” Türkiye’nin her yerinden ve hatta ötesinden şehitlerin bulunduğu Çanakkale’yi temsil eden kadrolarla görev yaparak gelinen süreçte Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı görevini üstlenmekten gurur duyduğunu ifade eden iş insanı Cavid Boru; “Hepimiz öncelikle Çanakkaleliyiz. Çanakkale olmasaydı Türkiye olmazdı. Aziz Şehitlerimize ve Gazilerimize her daim minnettarız. Çanakkale ruhunu Bursa başta olmak üzere Anadolu’nun her köşesine taşımakta kararlıyız. Türkiye Yüzyılı’nda Çanakkale ruhuna ne kadar ihtiyaç duyulduğunu Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Balkanlarda, Afrika’da ve mazlum tüm coğrafyalarda yaşananlardan görmekteyiz. Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı görevi onurla taşıyacağım çok kutsal bir görev. Bugüne kadar yönetim kurullarında birçok görev üstlendiğimiz derneğimizin başkanlığını tevdi eden tüm yönetim kurulu üyelerimize, üyelerimize ve divan heyetine teşekkür ediyorum. Önceliğimiz Çanakkaleliler, Çanakkale ve Bursa başta olmak üzere Türkiye’dir. Şehirlerimize ve ülkemize hizmet etmek için vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacağız. Tüm Çanakkalelileri ve Çanakkale sevdalılarını derneğimize üye olmaya davet ediyorum" diye konuştu.  Boru, tüm Türkiye’yi ve hatta Balkanlar ile Avrupa’yı Çanakkale’ye getirerek Çanakkale ruhunu yeniden canlaırackalarını söyledi. Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde yapılan seçimlerde 120 kişi oy kullanırken, seçimi 66 oy alan Cavid Boru ve ekibi kazandı. Cavit Boru başkanlığındaki Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yeni yönetimine İsmail Türker, Mert Korkmaz, Mehmet Aracı, Mehmet Dinçtürk, Mehmet Bulun ve Metin Keser seçilirken, Denetim Kurulu da Niyazi Çakır, Ömer Küçükkaya ve Zeki Güneş'ten oluştu. 

Gürsu ‘Bereket’lendi Haber

Gürsu ‘Bereket’lendi

Pazarcı esnafını da tezgahlarında ziyaret eden Başkan Aktaş, Bursa gibi kutlu bir şehre hizmet etmenin verdiği sorumlulukla hareket etmeye devam edeceklerini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne Gürsu ilçesindeki Emirsultan Cami’nde sabah namazını kılarak başladı. Daha sonra ‘Bereket Sofrası’ buluşmaları kapsamında Gürsulu vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla buluşarak görüş alışverişinde bulundu. Programa, Başkan Alinur Aktaş’ın yanı sıra Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, eski Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Türkiye olarak zor ve sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güçlü devlet ve kararlı bir milletle zor coğrafyada yola devam ettiklerini söyledi. Yerel ve genelde yatırımların hız kesmeden sürdürüldüğünü anlatan Başkan Aktaş, aynı kararlılıkla yola devam edeceklerini belirtti. Ülkenin değerleriyle, sıkıntılarıyla, dertleriyle dertlenen insanlar olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Daha fazla güzelliklere vesile olmanın hesabı içerisindeyiz. El birliğiyle aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bu kutlu şehre hizmet etmek gerçekten çok kıymetli. Bu sorumluluğun yüküyle hareket ediyoruz. 3 milyon 200 bin nüfuslu şehrimizin tüm ihtiyaçlarını biliyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Aktaş ve beraberindekiler, pazar alanındaki tezgahları tek tek gezerek pazarcı esnafına çorba ikramında bulunarak sohbet etti. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlarla da konuşan Başkan Aktaş, kendisine iletilen talep ve görüşleri dikkatle dinleyerek not aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.