Hava Durumu

#Destek

Haberin Analizi - Destek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Destek haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

DOSABSİAD'dan, Bursa'daki kadın girişimcilere destek Haber

DOSABSİAD'dan, Bursa'daki kadın girişimcilere destek

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD), Bursa'da kadın girişimcilerin ve üreticilerin ekonomiye katkısını artırmak amacıyla 200 kişiye e-ticaret eğitimi verdi. Bu eğitim, kadınların ekonomik güçlerini artırarak toplumun genel gücünü yükseltmeyi hedefliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği etkinlik, ShopSa Kadın Girişimcilere Destek Platformu işbirliğiyle gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) da eğitimin başarılı bir şekilde düzenlenmesine katkı sağladı. Eğitim etkinliği, DOSABSİAD Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve 200 kadın üretici katıldı. Dijital pazarlama ve e-ticaret konularında uzman eğitmenler tarafından katılımcılara önemli bilgiler verildi. Etkinlik sonunda Başkan Nilüfer Çevikel tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Başkan Nilüfer Çevikel, kadın girişimcilerin ve üreticilerin ekonomik olarak güçlenmesinin, toplumun refahını artırmada hayati bir rol oynadığını vurgulayarak, kadınların güçlenmesinin ekonomik büyümeyi desteklediğini belirtti. Eğitimle katılımcıların dijital pazarlama ve e-ticaret konularında bilinçlenmeleri sağlanmış oldu. Çevikel, kadınların ekonomiye katkılarını destekleyen ShopSa kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan'a teşekkür etti. TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, Bursa'daki kadın girişimcilerin ve üreticilerin uluslararası arenada başarılı olduğunu vurgulayarak, bu eğitim programının yeni bir başlangıç olduğunu dile getirdi. İş birliği, dayanışma ve eğitimin sadece bireysel başarıyı değil, Bursa'nın genel ekonomik büyümesini artırdığını belirtti.

Bursa'da öğrencilere 80 milyon lira değerinde burs desteği Haber

Bursa'da öğrencilere 80 milyon lira değerinde burs desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere yönelik sağladığı burs programı için başvuruların sona erdiğini duyurdu. 2022 yılında 14 bin başvuruya ulaşan bu programın başvuru sayısı bu yıl 24 bine çıkarak büyük bir ilgi gördü. BURSKOOP (Sınırlı Sorumlu Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi) tarafından yürütülen bu inisiyatif, toplamda 10 bin öğrenciye 8 ay boyunca 80 milyon liralık burs sağlamış olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitim konusundaki önemli yatırımlarıyla bilinirken, bu burs programı da öğrencilere destek olma amacını taşıyor. 'BURSKOOP' adı verilen bu program kapsamında, 5 bin üniversite öğrencisine 8 ay boyunca aylık bin 250 lira burs verilecek. Bursa, bir sanayi kenti olarak bilinir ve ara kademe eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek liselerini de burs programına dahil eden Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 5 bin meslek lisesi öğrencisine aylık 750'şer lira burs verecek. Bu meslek liselerinde, birçok farklı alanda eğitim verilmekte ve bu alanlara yönelik öğrencilerin burs başvuruları kabul edilmektedir. Bu burs programı, Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Sağlık Hizmetleri, Tekstil Teknolojisi, Ulaştırma Hizmetleri gibi birçok alanda eğitim gören öğrencilere yöneliktir. Özellikle meslek liselerinde okuyan öğrenciler, 8 ay boyunca 6 bin lira burs alacak ve toplamda 30 milyon lira burs verilmiş olacak. Üniversite öğrencilerine yönelik burs miktarı da artırıldı. Geçtiğimiz yıl 500 lira olan üniversite bursları bu yıl bin 250 liraya çıkarıldı. Bu sayede üniversite öğrencileri, 8 ay boyunca 10 bin lira burs alacak ve toplamda 50 milyon lira burs verilmiş olacak. Toplamda, BURSKOOP bu eğitim yılında üniversite ve meslek liseli öğrencilere 80 milyon liralık bir destek sağlamış olacak. Başvuruların sona ermesiyle birlikte inceleme süreci başlamış durumda ve bursların Kasım ayı sonuna kadar öğrencilere dağıtılması planlanıyor.

Eğitime destek, esnafa can suyu Haber

Eğitime destek, esnafa can suyu

Bursa’da sosyal belediyeciliğin örneklerini hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan projeleriyle hem ailelere destek oluyor hem de esnafın yüzünü güldürüyor. Aşevlerinden barınma evlerine, evde hasta ve yaşlı bakımından ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek sunan Kart16 uygulamasına kadar çok geniş bir yelpazede sosyal hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde başlattığı esnafa destek uygulamalarını da ara vermeden sürdürüyor. Mahalle bakkalları ile başlatılan projeye hazır giyimcileri, ayakkabıcıları ve kırtasiyecileri de ekleyen Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde 50 bin öğrenciye eğitim destek çeki dağıttı. Geçen sene kişi başı 300 lira olan rakamı bu dönem bin liraya çıkaran Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteği ile ilgili odaya kayıtlı kırtasiyeci esnafının kasasına da toplamda en az 50 milyon lira girmiş olacak. Proje çerçevesinde dağıtılan çekler, 24 Eylül Pazar gününe kadar kullanılabilecek. HERKES MUTLU Eğitim destek çeklerini Büyükşehir Belediyesi’nden teslim alan aileler, kampanyaya katılan kırtasiyelere giderek ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. 17 ilçede yaklaşık 400 esnafın yararlandığı projeden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren kırtasiyeciler, destek çeklerinin hem ailelere nefes aldırdığını hem de esnafa katkı sunduğunu dile getirdi. Nilüfer ilçesi Üçevler Mahallesi’ndeki Kerem Kırtasiye’nin sahibi Celal Yüksel, dağıtılan kartların esnafa ve vatandaşlara büyük fayda sağladığını söyledi. Şu ana kadar kendi dükkanında bin 300’e yakın çek kullanıldığını belirten Yüksel, “Büyük marketler son 10 senede bizlere büyük zarar verdi. Bu verilen çekler bizlere can suyu oldu. Bu desteklerin devam etmesini istiyoruz. Dağıtılan kartlar için hem esnaf hem de vatandaş adına Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi’ndeki 3E Kırtasiye sahibi Hasan Çalış, da dağıtılan yardım çeklerinin esnafa ve vatandaşa büyük yarar sağladığını ifade etti. Bu tür projelerin her kesimin hayatına büyük değer kattığını anlatan Çalış, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve bu hizmette emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu hizmet, esnafın yanında gelir seviyesi düşük olan vatandaşlara da ciddi katkı sağladı. Ekonomik anlamda zor günler geçirdiğimiz bu dönemde bizlere de can suyu oldu. Çalışmayı çok başarılı buluyoruz” diye konuştu. Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’ndeki Altay Kırtasiye sahibi Barış Altay ise bu hizmetin mahalle halkına ve küçük esnafa büyük fayda sağladığını söyledi. Bu çalışma sayesinde vatandaşın zincir marketler yerine küçük esnafı tercih ettiğini belirten Altay, “Bu projeyle öğrenciler de mutlu oldu. Daha önceden alamadıkları ihtiyaçlarını şimdi çekler sayesinde rahat bir şekilde alabildiler. Bu güzel hizmet dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Dündar eğitime destek Haber

Başkan Dündar eğitime destek

Yeni eğitim öğretim yılında Osmangazi ilçesinde 254 okulda 187 bin öğrenci ders başı yaparken, Başkan Dündar hafta boyunca her gün farklı bir okulda mesaiye başladı. Geleceğin yarınları öğrencilere ve onları yetiştiren öğretmenlere başarılar dileyen Dündar, yardımcı kitap seti hediyesiyle üniversite sınavına hazırlanan gençlere eğitim desteğinde bulundu. Son olarak Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki Kırcılar Anadolu Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenler ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sınıfları tek tek gezerek sohbet ederken, hayata dair tecrübelerini paylaştı. Öğrencilik dönemlerinde zamanı verimli değerlendirmenin önemine dikkat çeken Başkan Dündar, “Zaman hepimiz için çok değerli. Akıp gittiği zaman geri gelmiyor. Okullarımız, zamanı boş geçirmeden en iyi şekilde değerlendirdiğimiz yerlerdir. Belediye olarak ilçemizdeki bütün okullarımızın ihtiyaçlarına gidermeye gayret gösteriyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Sizlerin en iyi şartlarda öğrenim görmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çalışıyorsak, çok istiyorsak hedefe ulaşırız. Belediyemizin bilgi evleri ve kütüphaneleri siz öğrencilerimizin hizmetinde. Hepinize derslerinizde başarılar diliyorum” dedi. Başkan Dündar, aynı zamanda okulun yapımında emeği bulunan hayırsever iş insanı Mustafa Kırcı’ya da eğitime sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Ekrem İmamoğlu: "Yolculuğuma genel başkanımızın bir destek vermesi ve 'adayımızdır' demesi sevindiricidir Haber

Ekrem İmamoğlu: "Yolculuğuma genel başkanımızın bir destek vermesi ve 'adayımızdır' demesi sevindiricidir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elektrikli Otobüs Dönüşüm Projesi’nin tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, proje hakkında bilgi verdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB için adaylarının kendisi olduğuna yönelik açıklaması hatırlatılan İmamoğlu, "Bizim yerel seçim çalışmamız hiç bitmedi. Bugün de bir yerel çalışmanın aslında seçim çalışmasının içerisindeyiz. Her açılışımız, her hizmetimiz bir seçim bittiği an itibarıyla başlar. Bir sonraki seçime kadar o yerel seçim çalışması devam ediyor. Hiç hız kesmedik. Seçim gününe kadar da hız kesmeyeceğiz. Elbette ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir evladı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğunda yola çıkıyorum. 'Bu yolculukta varım' demekle fikrimi, niyetimi açıklamıştım. Ben tabii bu söylediğim kelimeden daha fazlasını kuramam. Partimizin, tüzüğümüzün gerekleri var. Bu yolculuğuma tabi ki sayın genel başkanımızın bir destek vermesi ve 'adayımızdır' demesi sevindiricidir. Benim için değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir. Bundan sonrası tabi partimizin kurullarının alacağı, netleşecek kararların verileceği makamlardır. Bunların başında genel başkanımızın bu kanaatinden sonra parti meclisi gelir. O kararlar da alındıktan sonra tamamen resmiyete kavuşur ve var olan yolculuğumuz resmiyetiyle emin adımlarla bir yolculuğa dönüşür. Hayırlısı olsun. Zaten dediğim gibi ilk seçimden itibaren hiç gaz kesmeden bu yerel mücadeleyi sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Yıldırım Belediyesi’nden 31 bin 500 kişiye yeni iş Haber

Yıldırım Belediyesi’nden 31 bin 500 kişiye yeni iş

Yıldırım Belediyesi, istihdama katkı sağlamak için hayata geçirdiği ‘Yıldırım İstihdam Merkezi’, ‘Kadın Kooperatifleri, ‘Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri’, ‘Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’ projeleri iş arayanların umudu olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İstihdam Merkezi aracılığıyla 2019 yılından bu yana bin 534’ü engelli olmak üzere 31 bin 503 kişinin işe yerleştirilmesine öncülük etti. Ücretsiz teknik eğitim kursları Genç istihdamını artırmak için 18 ila 30 yaş arası gençlere ücretsiz teknik eğitim kursları düzenlediklerini belirten Başkan Oktay Yılmaz, Mart 2021’den bu yana eğitimlerden bin 908 kişinin yararlandığını söyledi. Başkan Yılmaz, “Genç nüfusun istihdam edilmesi için istihdam açığı olan meslek gruplarında gençlerimizin becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede başta tekstil olmak üzere, otomotiv ve makine sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilerek kalıcı istihdamın sağlanması için çalışıyoruz. Tesisimizde verilen eğitimlerden yararlanan kursiyerlerimizden 394’ünü istihdama kazandırdık. Bunun yanı sıra eğitimlerimizden yararlanan birçok gencimizde kendi işini kurdu” dedi. İstihdamda ‘engeller’ aşılıyor Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından uygulamaya geçirilen ‘Destekli İstihdam Modeli ile Engelli Bireylerin İşe ve İş Yerine Uyumu Hibe programı’ çerçevesinde, 120 bireye işe ve iş yerine uyum eğitimi verdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “’Destekli İstihdam Modeli’ projesi çerçevesinde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Verdiğimiz eğitimler neticesinde engelli bireyler güçlendirilerek, iş hayatına hazır hale getiriliyor. Süreç içerisinde özel vatandaşlarımıza 40 oturumluk eğitim verildi ve eğimlerin sonucunda 48 özel birey farklı sektörlerde istihdama kazandırıldı. İnşallah hep birlikte engelsiz bir Yıldırım inşa edeceğiz” sözlerini kullandı. 12 kooperatif ‘Güçlü kadın güçlü toplum’ mottosuyla 2021 yılında kurdukları kadın kooperatifleri ile kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki rolünü güçlendirdiklerini de kaydeden Başkan Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak kurduğumuz 12 kadın kooperatifi ile Bursa’da en çok kadın kooperatifine sahip ilçeyiz. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların istihdama kazandırılması ve kadınlarımızın ekonomik potansiyellerinin değere dönüştürebilmesi için kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük edip, destek oluyoruz. Şu ana kadar 4’ü tarımsal 8'i ticari olmak üzere 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağladık. Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesini kendimize görev biliyoruz. Yaptıklarımızın yanı sıra, bu yolda yapacak daha çok işimiz var. İnşallah çalışmaya, üretmeye ve kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 22 noktada kadın girişimcilik ve eğitim merkezi Yıldırım’ın her mahallesinde açmayı hedefledikleri mesleki eğitim kursları ile kursiyerlerin el emeklerinin gelire dönüşmesini hedeflediklerini söyleyen Yılmaz, "Kadınlarımızın üretim ve ekonomiye sunacağı katkılar, üretecekleri en küçük bir kilim, en küçük bir tablo, yapacakları en küçük bir dikiş-nakış ülke ekonomisine katkı sunacak. Bu nedenle kadın eğitim ve girişimcilik merkezleri ile Yıldırımlı kadınlarımızın sosyal yaşamdaki rolünü artırmaya çalışıyoruz. 2021 Mart ayından bu yana eğitim merkezlerimizden 5 bin 206 kursiyerimizi mezun ettik. Kurslarımızı bitiren kadınlarımızın bir kısmı fason çalışması ile evden kazanç sağlarken 232’sini de istihdama kazandırdık. Bunun yanı sıra yüzlerce Yıldırımlı kadınımız da kendi sayfasını açıp yaptığı ürünleri sosyal medya üzerinden satmaya başladı” diye konuştu. İş arayanın da işverenin de yüzünü güldürüyor İstihdam Merkezi’ne başvuran adayların yapılan ön görüşmenin ardından işveren temsilcileriyle görüştürüldüğünü dile getiren Başkan Yılmaz, “Özel sektör temsilcilerimize de hemşehrilerimizin istihdamına katkı sağladıkları için teşekkür ediyoruz. İstihdam Merkezi’miz bu noktada iş ve işçi bulma konusunda her iki tarafında yüzünü güldürüyor. Yıldırım’da hiçbir vatandaşımızın işsiz kalmasına göz yummayız. Hemşehrilerimizin mutluluğu için ekip arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.