Hava Durumu

#Eğitim

Haberin Analizi - Eğitim haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Eğitim haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Yapay zeka uygulamaları kış okulu açılıyor Haber

Bursa'da Yapay zeka uygulamaları kış okulu açılıyor

“Yapay zekâ” denilince akla gelen ilk üniversiteler arasında yer alan BTÜ, bu alanda öncü olacak çalışmalara imza atıyor. Yapay zekâ konusunda pek çok proje hayata geçirerek TÜBİTAK desteği alan BTÜ’lü akademisyenler, bu kez Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’na hazırlanıyor. 20-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek programda, katılımcılar teorik dersler ve uygulama çalışmaları aracılığıyla yapay zekâ konusunda bilimsel farkındalık geliştirecek. Müfredat, katılımcıların yapay zekâ alanında geniş bir yelpazede konuları keşfetmelerini sağlayacak. Makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme, görüntü işleme gibi konuların yanı sıra yapay zekânın topluma etkileri gibi önemli tartışma noktaları da ele alınacak. Okula, yapay zekâya ilgi duyan öğrenciler, akademisyenler, araştırmacılar ve sektör profesyonelleri, herhangi bir deneyime sahip olmasalar da başvurabilecek. Bursa Teknik Üniversitesinin güçlü akademik kadrosu ile gerçekleştireceği “Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu”,herkese açık ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Programın ilk gününde;Etkili Chatbot Kullanımı: ChatGPT ve Bard Üzerinden Uygulamalı Anlatım, Yapay Zekânın Endüstriyel Uygulamaları, Yazılım Geliştirmede Yapay Zekâ Kullanımı: Yapay Zekâ Destekli Kodlama Asistanları ve Sağlıkta Yapay Zekâ konuları ele alınacak. İkinci günde ise;Kritik Karar Sistemlerinde Yapay Zekâ, Üretim Yönetiminde Makine Öğrenmesi Tekniklerinin Uygulanması, Danışmasız Öğrenme Yöntemleri İle Genomik Verinin Analizi, MATLAB ile Yapay Sinir Ağları Uygulamaları Biyolojik Ağların Oluşturulması ve Anlamlandırılması konu başlıkları katılımcılara detaylarıyla aktarılacak. Rektör Çağlar’dan okula davet Yapay zekânın, günümüzde hızla gelişen teknolojinin en heyecan verici alanlarından biri olduğunu kaydeden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Bu alandaki yenilikler ve uygulamalar, iş dünyasından sağlık sektörüne, ulaşımdan eğlenceye kadar birçok sektörde yenilik sunuyor. Biz de üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’nu hayata geçiriyoruz. Yapay zekânın heyecan verici dünyasına adım atmak isteyen tüm katılımcıları iki gün sürecek programımıza bekliyoruz” dedi. Yapay Zekâ Kış Uygulamaları Okulu’na dileyenler http://ceng.btu.edu.tr/yzuyo/adresinden ulaşabilecek.

Bursa Osmangazi'nin kursları üniversite kazandırıyor Haber

Bursa Osmangazi'nin kursları üniversite kazandırıyor

Açtığı çok sayıda OSMEK kursuyla yıl boyunca vatandaşlara çeşitli sanat ve iş kolunda eğitimler veren Osmangazi Belediyesi, verdiği kurslar sayesinde çok sayıda vatandaşı iş sahibi yaparken üniversiteye hazırlanan çok sayıda öğrencinin de sınavları kazanmasını sağladı. Yakup Aktaş Kültür Merkezi’nde bulunan OSMEK resim kursuna katılan üniversite hazırlığındaki 40 öğrenci burada öğrendiği bilgilerle üniversite sınavını kazanırken, muhasebe kursuna katılan çok sayıda vatandaş aldığı 70 saatlik eğitimin sonunda MEB onaylı belgeyle kısa sürede iş sahibi oldu. Verdiği başarılı eğitimlerin sonunda yıl boyunca OSMEK kurslarına yoğun talep var.  Verdikleri eğitimler sayesinde 40 öğrencinin fakülteyi kazındığını ifade eden Resim Kursu Öğretmeni Pınar Kaya, “Karakalem, yağlı boya, füzen ve sangin tekniğinde resim dersleri veriyoruz. Bu kurslarda öğrenciler üniversitelerin güzel sanatlar fakültesine hazırlanıyor. Buradan sınavlara hazırlanan 40 öğrencimiz fakülteyi kazandı. Kurslarımıza hobi olarak başlayıp ileriki aşamalarda akademiyi kazananlar oldu. Bu kursiyerlerimizden fakülteyi birincilikle bitirenler oldu. Biz bu kurslarda gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkartıyoruz. Resim kurslarına başlayıp sonradan bu işi profesyonel anlamda yapanlar ve resim sergisi açanlar var, öğrencilerimiz burada öğrendikleriyle yaptıkları resimleri satarak bir gelir elde edebiliyor” dedi. 70 saatlik eğitimle kursiyerlerin iş sahibi olduğunu belirten Muhasebe Kursu Öğretmeni Hanife Bayoğlu da, “OSMEK kurslarında vatandaşlarımıza genel ve ön muhasebe kursları veriyoruz. Bu kurslarımız 70 saat sürüyor. Kursun sonunda katılanlara MEB onaylı belge veriyoruz. Bu belgeyi alan kursiyerler muhasebe departmanları, fabrikalar ve mali müşavirlerin yanında rahatlıkla muhasebe elemanı olarak iş bulabiliyor” diye konuştu. Vatandaş kendi elbisesini dikmeyi öğreniyor  Giyim kurslarında kursiyerlere etek, bluz ve elbise, günlük hayatta kullanabilecekleri her işi öğrettiklerini söyleyen Giyim Öğretmeni Sevil Çabuk ise, “Burada öğrendikleri bilgilerle kursiyerler, hem kendi elbiselerini dikiyor, hem de sipariş elbiseler dikerek aile bütçesine katkı sağlıyor. Makine kullanmayı öğrenen vatandaşlar, iş bulma imkânına kavuşuyor. Giyim kurslarımız Ekim ve Haziran ayları arasında devam ediyor” diye konuştu.  

Osmangazi'den YKS adaylarına dijital destek Haber

Osmangazi'den YKS adaylarına dijital destek

Başkan Mustafa Dündar, gençlerin eğitimine yönelik yeni bir adım atıldığını belirterek, pakette sürpriz hediyelerin de bulunduğunu açıkladı. Başkan Dündar, yaptığı açıklamada, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. YKS'ye hazırlanan öğrencilere hediye ettiğimiz dijital eğitim paketi, 25 farklı yayın evinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosunu içeriyor. Ücretsiz dağıttığımız bu paketle gençlerimizin sınav hazırlıklarına büyük destek sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Sürpriz hediyelerle motivasyon arttırılıyor Başkan Dündar, dijital eğitim paketi içinde gençlere yönelik sürpriz bir öğe de bulunduğunu müjdeledi. Gençlerin çekilişle tablet kazanma şansına sahip olacakları bir sistemin paket içinde yer aldığını belirten Başkan, "Öğrencilerimize bir yandan eğitim desteklerini sağlarken, bir yandan da motivasyonlarını artırmayı amaçlıyoruz. Tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 450 bin soru ve çözüm videosu ile zengin içerik Osmangazi Belediyesi tarafından ücretsiz sunulan dijital eğitim paketi, 25 farklı yayınevinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosunu içermektedir. Deneme sınavları, canlı dersler, konu anlatım videoları gibi birçok içeriğe erişim imkanı, öğrencilere cep telefonları, tabletler veya bilgisayarlar aracılığıyla her an ders çalışma olanağı tanımaktadır.

Osmangazi Belediyesi, Avrupalı ortakları ile son teknoloji eğitim Haber

Osmangazi Belediyesi, Avrupalı ortakları ile son teknoloji eğitim

Polonya Varşova’da ilk toplantısı ile başlayan ve Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programı tarafından ortaklaşa finanse edilen “School to Farm (Okuldan Çiftliğe)” isimli proje, çiftliklerde veya doğada mekâna dayalı öğrenme aracı olarak kullanılacak disiplinler arası bir yaklaşım kullanarak benzersiz didaktik oyunlar ve ders müfredatı geliştirmek için tasarlandı. Proje; bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanata (STEAM) olan ilgiyi teşvik ediyor. “Okuldan Çiftliğe” projesi öğrenciler için gerçek ve sanal gerçekliğin kusursuz bir şekilde iç içe geçtiği yenilikçi bir eğitim projesi olarak ön plana çıkıyor. Proje için Türkiye’den Osmangazi Belediyesi, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Finlandiya'dan Polygonal North oy ve Yunanistan'dan Smart Umbrella şirketleri ile Polonya'dan Szkola Podstawowaz Oddsialami Dwujeycznymi ve Letonya'dan Grundzles Pamatskola okulları eşliğinde 5 farklı ülke ortaklaşa çalışma yapıyor. Okuldan Çiftliğe Projesi, Polonya’daki açılış toplantısının ardından düzenli yapılan çevrimiçi toplantılarla devam etti. Ortaklar tarafından tarım, sağlıklı gıda, teknoloji ve eğitim sektörüyle işbirliği içinde öğretmenler ve çiftçilerle yapılan görüşmelerle elde edilen bir bilgi tabanı oluşturuldu. STEAM eğitim yaklaşımı ile yenilikçi ders planlarıyla müfredat geliştirmeye başlayan proje ortakları, 1-6 Ekim 2023 tarihinde Yunanistan’ın Selanik şehrinde buluştu ve 5 gün süren atölye çalışması ile geliştirmiş oldukları müfredatı yakından inceledi. Osmangazi Belediyesi’nin de Türkiye ortağı olarak katıldığı toplantıda geliştirilen ders planlarının sunumları yapıldı. Ekoloji ve pedagojiyi bir araya getiren proje, çalışmalara, hem çevrimiçi olarak hem de Finlandiya’da tekrar ortakları buluşturarak bu defa dijital oyunlar geliştirmek üzere devam edecek. Proje’nin son toplantısı ise Türkiye’de Osmangazi Belediyesi ev sahipliğinde olacak ve Proje Ağustos 2024’de sonlanarak geliştirdiği kaynakları hizmete sunacak. Projenin sunduğu açık kaynaklara https://schooltofarm.com/ web sitesinden ulaşılabiliyor ve Proje Instagram/schooltofarm ve Facebook/SchooltoFarm sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.