Hava Durumu

#Hayri Türkyılmaz

Haberin Analizi - Hayri Türkyılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hayri Türkyılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mudanya'da alpagut rüzgarı esti Haber

Mudanya'da alpagut rüzgarı esti

Mudanya Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 2023 Alpagut Türkiye Şampiyonası'nın açılış töreninde konuşan Türkiye Alpagut Turan Federasyonu Başkanı Metin Karadeniz, "Cumhuriyetimizin 100 yılına ithafen, 2023 faaliyet programımızda yer alan Alpagut Türkiye Şampiyonası 25 il, 33 kulüp ve 250 sporcumuzla yapıyoruz. Şampiyonaya katılmak üzere yola çıkan Adana'da geçirdikleri kaza sebebiyle aramızda olamayan Hatay Reyhanlı Spor Kulübümüze geçmiş olsun. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 25 hakemin gözetiminde Ayça, Batur, Caymaz, Gurşak ve Kaçut olarak 5 sistemde ter dökecekler. Aramızda bulunan Dünya Federasyonu Yönetim Kurulu üyemiz ve Baş Hakem Rafig Gasımov'a, Mudanya Gençlik ve Spor Müdürlüğü İlçe Müdürü Çağlar Yeni'ye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yunus Kaldırım'a, Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Emre Solak'a Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a, Turan Sancağı Teşkilatı Genel Başkanı Halit Gökhan Gül ve Lafonten Oteller zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Çetin hanımefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi. 2023 ALpagut Türkiye Şampiyonası sistem sonuçları ise şöyle sıralandı; "Genel Klasman turnuva galibi: 1. Harb-iş Spor Kulübü, 2. Altın Yumruk Spor Kulübü ve 3. Aksu Spor Kulübü. Ayça: 1. Harb-iş Spor Kulübü, 2. Bushido Spor Kulübü, 3. Göktürk Spor Kulübü ve 4. Balık Adamlar Spor Kulübü. Batur: 1. Sabakido Spor Kulübü, 2. Anadolu Savunma Sanatları Spor Kulübü, 3. Anatolia Spor Kulübü ve 4. Şahin Ergin Spor Kulübü. Caymaz: 1. Altın Yumruk Spor Kulübü, 2. Aksu Spor Kulübü, 3. Arena 14 Spor Kulübü ve 4. Trakya Uzakdoğu Sporları Kulübü. Gurşak: 1. Nallahan Spor Kulübü, 2. Anadolu Savunma Sanatları Spor Kulübü ve 3. Sabakido Spor Kulübü. Okçuluk: 1. Yıldırım Spor Kulübü, 2. Sabakido Spor Kulübü, 3. Aksuspor Kulübü ve 4. Şahin Ergin Spor Kulübü."

Mudanya'dan Çankaya'ya: 100. Yıl Meşalesi yürüyüşü başladı Haber

Mudanya'dan Çankaya'ya: 100. Yıl Meşalesi yürüyüşü başladı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mütareke’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Meşalesi" adı altında gerçekleşen yürüyüşe liderlik ediyor. Bu özel yürüyüş, tarihi Mütareke'yi imzalanan ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Mudanya'dan başlayarak Cumhuriyet'in yönetildiği Çankaya'ya kadar devam edecek. Yürüyüş, 28 Ekim'de Anıtkabir ziyareti ile son bulacak. Mütareke evi önünde düzenlenen bir törenle başlayan etkinlikte, gökyüzüne barış güvercinleri uçuruldu ve Cumhuriyet meşalesi yakıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, halk ve sporcuların katılımıyla bu tarihi yürüyüşe liderlik etti. Başkan Türkyılmaz, Mütareke evi önünde yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kuruluşu yolunda Kurtuluş Savaşı zaferlerini, bu zaferlerin masa başında antlaşmalarla taçlandırılmasını ve Lozan’a giden yolda Mudanya Mütarekesi’nin önemini vurgulamak için yürüyoruz. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızdan, tüm dünyaya bir kez daha birlik, beraberlik ve barış mesajları verecek, ‘İlelebet Cumhuriyet’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı. Yürüyüş sırasında, çeşitli il ve ilçelerde belirlenen noktalarda Cumhuriyet meşalesini taşıyan sporcular da yer aldı. Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin gibi sporcular, Başkan Türkyılmaz'a bu anlamlı yürüyüşte eşlik etti. Yürüyüşün ilk gününde Mudanya'dan Kestel'e ulaşacak olan Başkan Türkyılmaz, güzergahtaki ilçelerde bulunan Atatürk Anıtları'na çelenk sunacak.

Cumhuriyet’in 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Zeybek Gösterisi Haber

Cumhuriyet’in 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Zeybek Gösterisi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamaları, Mudanya'da coşkuyla başladı. Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği etkinliklerin çerçevesinde, "100. Yılda 100 Kişi ile Zeybek Gösterisi," İskele Meydanı'nda Atatürk heykeli önünde gerçekleştirildi. Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Eğitmeni Kenan Çelik yönetiminde gerçekleşen bu muhteşem gösteride, 100 kişi bir araya gelerek geleneksel zeybek oyununu sergiledi.  İskele Meydanı'nda yer alan Atatürk heykeli önünde gerçekleşen gösteri, Türk bayrağındaki ay yıldız figürünün yapımı ve 10. Yıl Marşı ile son buldu. Mudanyalılar bu gösteriyi büyük bir coşku ve alkışlarla izledi. Zeybeklerin enerjisi ve gösterileri büyük beğeni topladı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, etkinlikte görev alan tüm gönüllülere teşekkür etti. Ayrıca, şu sözlerle Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığını ifade etti: "Cumhuriyetimizin kuruluşunun önünü açan Mütareke kenti Mudanyamızda, Cumhuriyet değerlerini sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz." Bu kutlamalar, Mudanya'da Cumhuriyet'in ve Türkiye'nin 100 yıllık birikiminin coşkulu bir şekilde kutlandığı unutulmaz bir anı olarak hafızalarda kalacak. Türkiye'nin tarihine ve kültürüne olan bu derin bağlılık, bu güzel gösteriyle bir kez daha ifade buldu.

Cumhuriyetin 100. yılına özel sergi Haber

Cumhuriyetin 100. yılına özel sergi

Mudanya Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak düzenlediği resim çalıştayı Bademli Hanımeli İmece Evi’nde devam ediyor. Çalıştayı ziyaret eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ressamlarla sohbet ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Leyla Yüksel’in küratörlüğünde gerçekleşen çalıştayda ressamlar Ağıt Uğur Uludağ, Arzu Karayel, Ceyda Güler, Durmuş Ali Akça, Ebru Narin, Erkin Keskin, Gülümay Çiraz, Hacer Elitok, Hayati Çetin, İzzet Temel, Kübra Karataş Öztan, Mehmet Kanlı, Mine Gençtürk, Yüksel Baydar ve Zeynep Bingöl Çiftçi yer alıyor. Söyleşi, atölye ve sanatçı performanslarının gerçekleştiği çalıştayda yapılan resimler, 23 Eylül Cumartesi saat 14.00’da Bademli Hanımeli İmece Evi’nde yapılacak “Cumhuriyetin 100. Yılı Sanatın Işığı” sergisiyle beğeniye sunulacak. Kültür sanat alanında birçok etkinlik ve çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yetişkinler ile çocuklarımıza tiyatrodan müziğe, görsel sanatlardan spor branşlarına kadar çok sayıda eğitimler ve kurslar veriliyor” dedi. Mudanya’nın var olan kültürel değerlerini sanatla buluşturmaya devam edeceklerini belirten Türkyılmaz, “Mudanya nasıl ki “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti” olarak anılıyorsa, Cumhuriyet değerlerinin özgürce yaşandığı, kültür ve sanatın değer gördüğü bir kent olarak da anılmaya başlandı. Resim çalıştayımız bu sene ilk kez düzenlendi ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Emek veren sanatçılarımıza teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi sergimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.