Hava Durumu

#Karacabey

Haberin Analizi - Karacabey haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karacabey haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Avrupa Leylek köyü Eskikaraağaç, ziyaretçi akınına uğruyor Haber

Avrupa Leylek köyü Eskikaraağaç, ziyaretçi akınına uğruyor

Motokros gruplarından ailelere, işyeri gruplarından bireysel gezmeye gelen vatandaşlara kadar herkesin ilgisini çeken köy, Uluabat Gölü kıyısındaki cazibe merkezi olarak öne çıkıyor. Son yıllarda ünü tüm dünyaya yayılan Balıkçı Adem Amca ve Yaren Leylek’in hikayesi, leylek köyündeki ilginin artmasında önemli bir etken olurken, bölgedeki yerel halk ile başlayan kalkınma girişimleri de köyün turizmdeki yükselişine katkı sağlıyor. Karacabey Belediyesi'nin turizm ataklarıyla yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan Leylek Köyü, mahalle halkının da memnuniyetini kazanıyor. Köyde düzenlenen tekne turları kayıkçıların yüzünü güldürürken, EKADER Derneği'nin işlettiği yerel ürünlerin yanı sıra, belediyenin yaptırdığı ahşap kulübeler de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Belediye Başkanı Ali Özkan, Muhtar Rıdvan Çetin ile birlikte köy halkıyla, üreticilerle ve ziyaretçilerle bir araya gelerek köy hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaretçiler, Avrupa Leylek Köyü'nü beğenerek yıllardır geldiklerini belirtirken, Muhtar Çetin ise köy sakinlerinin ekonomik gelir elde etmesine imkan sağlayan turizm atağını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Başkan Özkan, Eskikaraağaç Mahallesi'nin turizm ataklarıyla adeta bir doğa okuluna dönüştüğünü belirterek, köyün turizmdeki yükselişini önemsediklerini ve bundan mutluluk duyduklarını vurguladı.

Karacabey belediyesinden Tarihin fotoğraf galerisine anlamlı destek Haber

Karacabey belediyesinden Tarihin fotoğraf galerisine anlamlı destek

Geçtiğimiz günlerde, Yörem Gazetesi Kurucusu Ali Bursalı tarafından, Meltem Gazetesinin ilk yıllarına ait gazete sayfalarının yer aldığı arşiv, bu müzeye bağışlandı. Bursalı, gazetenin kurucusu Malik Kırımlı'nın vefatından önce arşivi kendisine verdiğini belirtti. Belediye Başkanı Ali Özkan, gerçekleşen devir teslim töreninde duygularını paylaşarak, bu anlamlı projeye önemli bir katkı sağlanmasından dolayı Ali Bursalı ve Yörem Gazetesi Ailesine teşekkür etti. Özkan, bu projenin kişi ve kurumların arşivlerini paylaşmasıyla büyüdüğünü vurguladı ve arşivlerin ciddi bir kaynak oluşturduğunu belirtti. Arşiv, ilçenin yarım asır önceki haberlerini, gündem konularını ve yaşananları öğrenme imkanı sunacak. Belediye tarafından, gazete sayfaları yüksek çözünürlüklü olarak dijital ortama aktarılıp garanti altına alınacak ve daha sonra Fotoğraf Galerisi'nde interaktif alanda ziyaretçilere sunulacak. İlerleyen zamanda haber içerisinde detaylı arama ve filtreleme özellikleri de eklenerek galeri güncel tutulacak. Yörem Gazetesi Kurucusu Ali Bursalı, arşivin belediye ve vatandaşlara emanet edildiğini belirterek, bu değerli kaynağın artık Tarihi Fotoğraf Galerisi'nde sergilenmesi gerektiğini ifade etti. 29 Ekim haftasında açılan Tarihi Fotoğraf Galerisi, en eski fotoğrafın 134 yıl öncesine ait olduğu ve günümüze dek ulaşan eski fotoğraf ve belgeleri içeriyor. Müzedeki panolarda ortalama 600 görsel sunulurken, galeri açıldığı günden bugüne binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Okulların toplu gezilerle ziyaret ettiği Fotoğraf Galerisi, Karacabey dışından gelen vatandaşların da ilgisini çekiyor. Ayrıca interaktif sergi imkanıyla 2000'e yakın fotoğraf galeride sergileniyor ve ziyaretçiler istediklerini filtreleyebiliyor. Bu özellik galeriyi güncel tutarken, saatlik olarak dahi güncellenebiliyor.

Karacabey’de altyapıdan sonra üstyapı da yenileniyor Haber

Karacabey’de altyapıdan sonra üstyapı da yenileniyor

Kent merkezinde olduğu gibi ilçelerin de güçlü bir altyapıya kavuşması için yoğun bir mesai harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey ilçesinde kangren haline gelen bir sorunu da çözüme kavuşturdu. Karacabey Küçük Sanayi Sitesi’nin uzun yıllardır çözüm bekleyen altyapı sorunu BUSKİ tarafından çözüme kavuşturuldu. Her yağış sonrası işyerlerinin sular altında kaldığı, ulaşımın felce uğradığı Karacabey Küçük Sanayi Sitesi, Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı çalışmasıyla rahata kavuştu. GÜÇLÜ ALTYAPI Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin ettikleri krediyle ilçelerde başlattıkları büyük ölçekli yatırımları kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan bölgesel odaklı altyapı sorunlarını da çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda, Karacabey Küçük Sanayi Sitesi’nin acil çözüm bekleyen altyapı sorunlarına da BUSKİ marifetiyle son verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çalışmalarımız kapsamında, yaklaşık 12 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı ile 20 kilometrelik içme suyu imalatı gerçekleştirdik. Altyapı çalışmalarımız sonrası, 20 bin tonluk asfalt kaplama imalatları hızla devam ediyor” dedi. İlçelerdeki altyapı çalışmaları tamamlandığında, Bursa’nın altyapıda Türkiye’ye örnek şehir olacağını ifade eden Başkan Aktaş, yaşanılmasından mutluluk duyulan şehirlerin, sağlıklı altyapı ağı üzerine kurulabileceğini de sözlerine ekledi.

Karacabey’de 17. Uluslararası Leylek Festivali heyecanı başlıyor Haber

Karacabey’de 17. Uluslararası Leylek Festivali heyecanı başlıyor

Eskikaraağaç leylek köyünde, gün boyu sürecek aktivitelerle 7’den 70’e herkese hitap edecek festival cumartesi günü gerçekleşecek. Festival çerçevesinde, Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Resul Dindar da sevenleriyle buluşacak. Gün boyu animasyon grupları, şişme oyun parkları ile çocuklar için farklı eğlence alanları etkinlikte yer alırken, ayrıca Leylek Köyüne gelen misafirler kayık turları, kuş tahnit müzesi ziyareti, gözlem kulesi ziyareti gibi etkinliklerde de yer alabilecek. Festivalde ayrıca el sanatları sergisi, yöresel ürün stantlarıyla yerel ürünlerde satışa sunulacak. Festivalin geleneksel yürüyüşü ise 19.00’da protokol ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek. Festival çerçevesinde, Karacabey Cumhuriyet alanından saat 14.00 itibariyle ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Gün boyu çeşitli aktivitelerle 7’den 70’e herkese hitap edecek festivale, doğaseverler ile ailece güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu yıl deprem sebebiyle baharda bu festivali gerçekleştirememiştik. Bu festivali de son yıllarda leyleklerin köyde bulunduğu zamanda yapmak istemiyorduk, leyleklerin yoğun kalabalık ve sesten rahatsız olmamaları için. Bu vesileyle bu yıl sonbaharda bu etkinliği yapıyoruz. Ve aslında bu bir leyleklere veda etkinliği de diyebiliriz. Öte yandan, leylek köyümüz zaten yıl boyu artık doğaseverlerin uğrak durağı oldu. Festivali leyleklerin ardından yapacak olmamız da yerel halk için ayrıca bir fırsat olacaktır diye düşünüyoruz. Tüm halkımızı bu güzel etkinliğe bekliyoruz”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.