Hava Durumu

#Kaza

Haberin Analizi - Kaza haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaza haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Sevgililer Günü kutlaması dönüşü feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı Haber

Bursa'da Sevgililer Günü kutlaması dönüşü feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Kaza saat 02.00 sıralarında Bursa-Ankara karayolu Yeniceköy köprülü kavşağı mevkiinde meydana geldi. Bursa'dan İnegöl'e seyreden Sedat Taşdemir (31) yönetimindeki 16 SDT 92 plakalı otomobil, yağış nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Yoldan çıkan araç taklalar atarak tarlaya uçtu. Kaza sonucu araçta sıkışan sürücünün nişanlısı Eda Ateşmen (24) ile Zeynep Murhan (32) hayatını kaybetti. Sürücü ile yanında yolcu konumunda bulunan Mustafa Murhan (36) yaralandı. Kaza yerine 112, polis, jandarma ve itfaiye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralanalar ve hayatını kaybedenler ekiplerce araçtan çıkarıldılar. Yaralı sürücü Sedat Taşdemir (31) ve yolcu Mustafa Murhan (36) ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Ölen 2 kişinin cenazesi savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Kaza yerine 112, polis, jandarma ve itfaiye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralanalar ve hayatını kaybedenler ekiplerce araçtan çıkarıldılar. Yaralı sürücü Sedat Taşdemir (31) ve yolcu Mustafa Murhan (36) ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Ölen 2 kişinin cenazesi savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Ağır yaralanan sürücü yoğun bakıma alındı. Çiftlerin Bursa'da 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlamak için yemeğe gittikleri öğrenildi Jandarma komutanlığı ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

Uludağ yolu çarpışan otomobil pistine döndü, kimileri mahsur kaldı Haber

Uludağ yolu çarpışan otomobil pistine döndü, kimileri mahsur kaldı

Hem jandarma hem de belediye ekipleri kaza yapanlara ve yolda kalanlara yardım etti. Onlarca kazada ölen ya da yaralanan olmaması sevindirirken, bugün de bölgede yoğun kar yağışı bekleniyor Uludağ’da önceki gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı tatilcilerin yüzünü güldürürken, araçlarıyla çıkan günübirlikçilere ter döktürdü. Kentin yüksek kesimleri ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, araç sürücülerine kabusu oldu. Kar lastiği ya da zinciri olmadığı için yolda mahsur kalan araç sahiplerinin yardımına özel araçlar, jandarma, belediye ekipleri ve kurtarma ekipleri koştu. Bursa’nın yüksek kesimleri ve ilçelerinde akşam saatleri itibariyle etkisini gösteren kar yağışı hayatı felç etti. İznik ilçesinde yolda mahsur kalan araç sahiplerinin yardımına Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri koştu. Bir yandan araçları saplandığı yerden çıkaran ekipler, diğer yandan da yolların kapanmaması için durmadan çalıştı. Uludağ’ın eteklerindeki Tuzaklı Köyünde ise bir araç kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp takla attı. Uludağ yolunda da çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Uludağ’da ise akşam saatlerinde yağan kar yağışı, gece saatleri itibariyle etkisini artırdı. Kayak pistinde kar kalındığı 76 santimetreye kadar ulaştı. Yoğun kar, tatilcilerin yüzünü güldürürken, günübirlik eğlenmek için otomobilleriyle Uludağ’a gelen vatandaşlar adeta ter döktü. Kar fırtınasına yakalananlar, otellere ve araçlarına sığındı. Hava sıcaklığının -15 dereceye düştüğü Uludağ’da kar yağışıyla birlikte kayak yapmak isteyen birçok kişi ise teleferik sırasında izdiham oluşturdu. Bugün de Bursa’nın üst kesimleri ve Uludağ’da yoğun kar yağışı beklenirken, hava sıcaklığının -10 dereceyi aşması bekleniyor.

Sarıyer'de kilisede silahlı saldırı: Ankara'dan art arda tepkiler Haber

Sarıyer'de kilisede silahlı saldırı: Ankara'dan art arda tepkiler

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi'nde pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Maskeli 2 saldırgan ayin için kilisede bulunan bir kişiyi öldürdü. Saldırının ardından siyasilerden art arda tepki mesajları geldi. CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında bir kişiye yönelik silahlı saldırıyı kınadığını, olayın aydınlatılması için geniş çaplı soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir." ifadelerini kullandı. ÇELİK: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ AK Parti Sözücüsü Ömer Çelik, gerçekleşen saldırıyla ilgili "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır. " açıklamasında bulundu. ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, şunları kaydetti: "Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.