Hava Durumu

#Yapay Zeka

Haberin Analizi - Yapay Zeka haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yapay Zeka haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Yapay zeka uygulamaları kış okulu açılıyor Haber

Bursa'da Yapay zeka uygulamaları kış okulu açılıyor

“Yapay zekâ” denilince akla gelen ilk üniversiteler arasında yer alan BTÜ, bu alanda öncü olacak çalışmalara imza atıyor. Yapay zekâ konusunda pek çok proje hayata geçirerek TÜBİTAK desteği alan BTÜ’lü akademisyenler, bu kez Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’na hazırlanıyor. 20-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek programda, katılımcılar teorik dersler ve uygulama çalışmaları aracılığıyla yapay zekâ konusunda bilimsel farkındalık geliştirecek. Müfredat, katılımcıların yapay zekâ alanında geniş bir yelpazede konuları keşfetmelerini sağlayacak. Makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme, görüntü işleme gibi konuların yanı sıra yapay zekânın topluma etkileri gibi önemli tartışma noktaları da ele alınacak. Okula, yapay zekâya ilgi duyan öğrenciler, akademisyenler, araştırmacılar ve sektör profesyonelleri, herhangi bir deneyime sahip olmasalar da başvurabilecek. Bursa Teknik Üniversitesinin güçlü akademik kadrosu ile gerçekleştireceği “Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu”,herkese açık ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Programın ilk gününde;Etkili Chatbot Kullanımı: ChatGPT ve Bard Üzerinden Uygulamalı Anlatım, Yapay Zekânın Endüstriyel Uygulamaları, Yazılım Geliştirmede Yapay Zekâ Kullanımı: Yapay Zekâ Destekli Kodlama Asistanları ve Sağlıkta Yapay Zekâ konuları ele alınacak. İkinci günde ise;Kritik Karar Sistemlerinde Yapay Zekâ, Üretim Yönetiminde Makine Öğrenmesi Tekniklerinin Uygulanması, Danışmasız Öğrenme Yöntemleri İle Genomik Verinin Analizi, MATLAB ile Yapay Sinir Ağları Uygulamaları Biyolojik Ağların Oluşturulması ve Anlamlandırılması konu başlıkları katılımcılara detaylarıyla aktarılacak. Rektör Çağlar’dan okula davet Yapay zekânın, günümüzde hızla gelişen teknolojinin en heyecan verici alanlarından biri olduğunu kaydeden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Bu alandaki yenilikler ve uygulamalar, iş dünyasından sağlık sektörüne, ulaşımdan eğlenceye kadar birçok sektörde yenilik sunuyor. Biz de üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’nu hayata geçiriyoruz. Yapay zekânın heyecan verici dünyasına adım atmak isteyen tüm katılımcıları iki gün sürecek programımıza bekliyoruz” dedi. Yapay Zekâ Kış Uygulamaları Okulu’na dileyenler http://ceng.btu.edu.tr/yzuyo/adresinden ulaşabilecek.

BTSO'nun düzenlediği yapay zeka semineri iş dünyasında büyük ilgi gördü Haber

BTSO'nun düzenlediği yapay zeka semineri iş dünyasında büyük ilgi gördü

AB Türkiye Delegasyonu'nun mali desteğiyle yürütülen Türkiye'deki AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın desteklenmesi projesi kapsamında, BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen eğitim programına, alanında uzman isimlerin yanı sıra iş dünyasından yoğun ilgi gösterildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, yapay zekanın iş dünyasındaki etkileri ve fırsatları ele alındı. Batmaz, Bursa'nın sanayi ve ticaretin merkezi olarak, yapay zekanın sağladığı fırsatlardan en iyi şekilde faydalanması gerektiğini vurguladı ve yapay zekanın üretim süreçlerini optimize ederek maliyetleri düşürebileceğini, ürün kalitesini artırabileceğini ve rekabet avantajı sağlayabileceğini belirtti. Bursa Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, işletmelerin yapay zeka kullanımının önemini vurgulayarak, her işletmenin yapay zekayı kullanması gerektiğini ifade etti. Bilgin, yapay zekanın işletmelere sağladığı katkılar ve adaptasyon süreci üzerine değerli bilgiler paylaştı. Seminerin eğitmenlerinden Veli Bahçeci, yapay zekanın iş modellerine etkisi ve iş dünyasında kullanımıyla ilgili detaylı bilgiler vererek, katılımcıların aklındaki soru işaretlerini gidermeyi hedeflediklerini belirtti. Katılımcılar, seminerin son derece verimli olduğunu ifade ederek, yapay zeka konusundaki bilgilerini artırdıklarını ve iş hayatlarında nasıl kullanabileceklerine dair önemli ipuçları edindiklerini dile getirdi.

Üretilen o videolar pek çok ünlüyü kızdırdı Haber

Üretilen o videolar pek çok ünlüyü kızdırdı

Yapay zeka kullanımının artmasıyla birlikte, bazı ülkeler, özellikle tüketici haklarını korumak ve etik kuralları belirlemek amacıyla yapay zeka uygulamaları için spesifik yasal çerçeveler oluşturmayı düşünmektedir. Ancak bu tür yasalar henüz geniş çapta uygulamaya geçmemiş veya belirlenmemiştir. Yapay zeka etik ve yasal anlamda, hukukçular, etik uzmanları ve teknoloji topluluğu tarafından tartışılmaktadır. Bu tartışmalar, yapay zeka teknolojilerinin gelişimine ve kullanımına ilişkin daha etkin düzenlemelerin oluşturulması için önemli bir rol oynamaktadır. Ancak, bu alanda net bir düzenleme olup olmadığını belirlemek için yerel yasaları ve mevzuatı kontrol etmek önemlidir. Yapay zeka geliştikçe "deepfake" videolarının sayısı artmakta. Artık bu videolar için kişinin uzun videolarına ve yüz hatlarına ihtiyaç duyulmuyor. Midjourney adlı platform, deepfake videoları oluşturmak için sadece bir fotoğrafın yeterli olduğu bir uygulama sunuyor. Yapay zeka ile üretilen dolandırıcılık örnekleri arasında son zamanlarda sosyal medya izleyicilerine ücretsiz ürünler vaat eden robotik ses çıkaran Taylor Swift gibi son derece şaibeli ürünleri tanıtan ünlülerin garip videolarını fark etmiş olabilirsiniz. Üretilen bu videolar pek çok ünlü insanı kızdırdı. RIZA DIŞI OLUŞTURULAN VİDEOLAR YASAKLANACAK ABD meclisi bu sahtekarlıklara mücadele etmeyi amaçlayan yeni bir yasa tasarısı ortaya attı. "AI Sahtekarlığına Hayır Yasası" adındaki yasa tasarısı, özellikle de internette rıza dışı oluşturlan videoların yasaklanmasını ve suç sayılmasını hedefliyor. Şu ana kadar "yapay zeka sahtekarlığı yasası" olarak adlandırılan özel bir yasa yok. Ancak, birçok ülke ve bölge, genel sahtekarlık, dolandırıcılık ve veri güvenliği ile ilgili yasaları kapsayan düzenlemelere sahip. Bu yeni yasa benzerlik ve ses haklarına odaklanarak yapay zeka deepfake'lerini yasaklamayı amaçlıyor. Bu yasa tasarısı, ünlülerin yanı sıra normal insanların da yapay zeka deepfake'lerine karşı korunmasını hedeflemektedir. Ancak, bu tür yasaların etkinliği ve normal insanların korunup korunamayacağı konusundaki sorular devam etmektedir.

Yargıya da 'yapay zeka' gelecek Haber

Yargıya da 'yapay zeka' gelecek

ANKARA (İGFA) -Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen 10. Yılında Türkiye'de Arabuluculuk Sempozyumu'na katıldı. YAPAY ZEKAYI DA YARGININ HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ Cumhuriyetin ilanından bu yana toplumun ihtiyaçları doğrultusunda temel kanunların yenilendiğini, ikincil mevzuatın da gözden geçirildiğini anlatan Bakan Tunç, yeni bir Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlama çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti. Bakan Tunç, son 21 yılda adalet hizmetlerinin kalitesinin arttırılması adına yeni adliyeler açıldığını, fiziki iyileştirmeler yapıldığını, ayrıca insan unsuruna da önem verdiklerini söyledi. UYAP'ta yapay zekayla ilgili çalışmalar bulunduğunu belirten Tunç, "Yapay zekayı da yargının hizmetine sunmak istiyoruz." dedi. ARABULUCULUĞU DAHA DA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ Tunç, yargı hizmetlerinin kalitesinin artırılması adına alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin önemli olduğunu, bunlara iş yükünü azaltmasından ziyade barışçıl bir yöntem olduğu için önem verdiklerini kaydetti. Arabuluculuğu daha da geliştirmek istediklerini dile getiren Tunç, arabuluculuk sisteminin Türkiye'de ilk kez 2013'te uygulanmaya başladığını anımsattı. Tunç, 2013'ten bu yana ihtiyari arabuluculuk kapsamında 4 milyon 893 bin 765 başvuru yapıldığı bilgisini vererek, "3 milyon 163 bin 556 anlaşma sağlanmış. İhtiyari arabuluculukta anlaşma oranı yüzde 99. Arabuluculuk kapsamına son olarak 1 Eylül'den itibaren kira, komşuluk hukuku, kat mülkiyeti, tarımsal hizmet sözleşmesi uyuşmazlıkları da girdi. 1 Eylül'den itibaren kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 62 bin 348. Bu başvurulardan 17 bin 201'i anlaşma ile sonuçlandı. 9 bin 661'i ise anlaşmama ile sonuçlandı. Sonuçlanma oranına baktığımız zaman 26 bini sonuçlanmış, 17 bin anlaşma sağlanmış. 17 bin anlaşma demek en az 34 bin kişi adliyelerin kapısına düşmekten kurtuldu demek." şeklinde konuştu. ARABULUCULUK ÜCRET TARİFESİ YENİ YILDA Bakan Tunç, üzerinde durdukları diğer bir konunun da aile arabuluculuğu olduğunu belirterek, gündeme getirilmesi konusundaki çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Arabuluculuk ücret tarifesiyle ilgili de konuşan Tunç, "Arabuluculuk ücret tarifesiyle ilgili yeni düzenlemeyi önümüzdeki yılbaşından itibaren arabulucularımızı tatmin edecek bir düzeyde inşallah kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

BUÜ'de Yapay Zekâ Zirvesi'nde geleceğin teknolojileri masaya yatırıldı Haber

BUÜ'de Yapay Zekâ Zirvesi'nde geleceğin teknolojileri masaya yatırıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yapay Zekâ Topluluğu tarafından düzenlenen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği 2. Yapay Zekâ Zirvesi, geleceğin teknolojileri ve yapay zeka konularında önemli tartışmalara ev sahipliği yaptı. Yapay Zekâ Zirvesi, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademik ve idari personel, sektör temsilcileri ile çok sayıda öğrencinin katılımıyla açılış töreni gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, araştırma üniversiteleri arasında yer alan BUÜ'nün hedeflerine ulaşabilmesi için düşünen ve üreten gençlere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Prof. Dr. Yılmaz, teknolojiye sahip olan ülkelerin globalleşen dünyada her zaman bir adım önde olduğunu belirterek, "Ar-Ge yapmak, proje üretmek ve bu projelerden çıktılar elde etmek üniversitelerimizin temel görevleri arasında yer alıyor. Üniversiteler, katma değer oluşturan eğitim kurumlarıdır. Aynı zamanda teknoloji üretmenin yolu bilgiden geçiyor. Bu yüzden öğrencilere bilimi, araştırmayı, proje yapmayı ve bu projeleri ürüne dönüştürmeyi öğretiyoruz" dedi. Rektör Yılmaz, genç girişimcilerin sayısının arttığına dikkat çekerek, Yapay Zeka konusundaki gençlerin ilgisine değindi. BUÜ, bu ilgiyi projelere dönüştürme ve iş dünyasının dikkatine sunma konusunda çeşitli fırsatlar sunmaktadır. ULUKOZA markası ve Teknoloji Transfer Ofisi (ULUTEK Teknopark) ile bu alandaki girişimleri desteklemektedir. Yapay Zekâ Zirvesi'nde birçok uzman ve firma, yapay zekanın geleceği ve etkileri hakkında sunumlar yaptı. Konular arasında yapay zeka projelerinde girişimcilik, yapay zeka projelerinden öğrenilmiş dersler, bulut bilişim büyük veri ve yapay zeka uygulamaları gibi başlıklar bulunmaktaydı. Ayrıca, açık atölye, Ron Dijital ve Merga Yazılım ile Teknoloji Transfer Ofisi firmaları da fuaye alanında katılımcılarla buluştu. Zirve, binlerce öğrencinin ilgi odağı haline geldi ve yapay zeka alanında meraklılarını bir araya getirdi. BUÜ'nün akademik deneyimi, öğrencilere ilham verirken, teknoloji ve bilimin önemini bir kez daha vurguladı. Yapay Zekâ Zirvesi, geleceğin teknolojileri ve yapay zeka konularını ele alarak bu alandaki farkındalığı artırmayı hedefledi.

Instagram'da Yapay Zeka Devrimi: Restyle ve Backdrop Özellikleri Tanıtıldı Haber

Instagram'da Yapay Zeka Devrimi: Restyle ve Backdrop Özellikleri Tanıtıldı

Meta'nın Connect etkinliğinde dün gece duyurulan Instagram'da yapay zeka devrimi! Yeni "Restyle" özelliği, kullanıcıların fotoğraflarını yapay zeka ile dönüştürmelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar, fotoğraflarına farklı bir görünüm ve his vermek için komutlar yazabilirler. Ayrıca, "Backdrop" adlı yeni bir yapay zeka destekli yeşil ekran özelliği de tanıtıldı. Kullanıcılar, istedikleri arka planları fotoğraflarına ekleyebilirler. Meta, ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında kesin bir tarih vermedi, ancak "yakında" geleceğini belirtti. Hem Restyle hem de Backdrop kullanılarak oluşturulan gönderiler, yapay zeka kullanımını belirtmek için etiketlerle gelecek. Meta, etiketlerin nasıl görüneceğini henüz paylaşmadı. Ayrıca, Meta, Instagram'ın yanı sıra WhatsApp, Messenger ve Facebook Hikayeleri için kullanılabilecek yeni yapay zeka destekli çıkartmaları da tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların metin komutları ile özel çıkartmalar oluşturmalarına olanak tanırken, İngilizce dil kullanıcılarına "önümüzdeki ay içinde" sunulacak. Bu özellikler, Meta'nın sahip olduğu uygulamalara getirilen üretken yapay zeka özelliklerinin bir parçasıdır. Ayrıca, 25'ten fazla farklı kişilikte üretken AI sohbet robotunun da duyurulduğu etkinlikte büyük bir yapay zeka odaklı yenilik dönemi başlıyor. Editör : Hakan Sert

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.