Hava Durumu

CHP Başkan Adayı Mustafa Bozbey: Gençler ve emekliler için projeler yolda!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, gençlerin ve emeklilerin öncelikli projeleri arasında olduğunu belirterek, seçim öncesi Haberin Analizi'ne verdiği cevaplarla çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
CHP Başkan Adayı Mustafa Bozbey: Gençler ve emekliler için projeler yolda!

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Bozbey'in açıklamalarına göre, gençlere yönelik olarak okula gidenler için %75'e varan ulaşım indirimleri sağlanacak. Bunun yanı sıra, spor, kültür ve sosyal alanlara daha fazla yatırım yapılacak ve mesleki eğitim kursları düzenlenerek iş garantisi sağlanacak.

Bozbey şu ifadelerle konuştu:

"Gençlerimize daha fazla destek olmalıyız. Özellikle okula giden gençler için, belediyenin ulaşım sisteminde %75'e varan indirimler sağlayacağız. Ve bu çocuklarımıza sahip çıkalım. O da yetmez. Bunun yanı sıra, spor, kültür ve sosyal alanlara daha fazla yatırım yaparak gençlerimizin gelişimine katkıda bulunacağız. Bursa gençlerimiz için daha da yapacaklarımız var.

"İŞ GARANTİSİ SAĞLAYACAĞIZ"

Örneğin Gençlerimizin iş bulma konusundaki endişelerini gidermek için mesleki eğitim kursları düzenleyeceğiz ve iş garantisi sağlayacağız. Yani bir iş sahibi yapacağız. Bir aş sahibi yapacağız. Çünkü gençlerimize gelecek güvencesi oluşturmak zorundayız. Gençler gelecekle ilgili kaygı yaşıyorlar ve bu konuda gençlerimizden çok büyük talep var. Ve on gencimizden sekiz tanesi herhangi bir olanak yakaladığında yurt dışına gitmek istiyor. Sebep nedir diye sorduğumda 'Baskanim gelecek güvencesi görmüyoruz, gelecekle ilgili kaygı taşıyoruz. Hayal dahi kuramıyoruz' diyorlar. Biz onların hayal kurmasını sağlayacağız. Gençler bu denli önemli bizim için."

Emeklilerin maaşlarından memnun olmamaları üzerine ise yoksulluğun bir kader olmadığını vurgulayan Bozbey, herkesin yaşam standartlarını yükseltmek için çaba göstereceklerini ifade etti. Şu şekilde konuşmasını sürdürdü:

"Emeklilerin aldıkları maaştan memnun olmamaları bizleri endişelendiriyor. Bu nedenle, yoksulluğun bir kader olmadığını ve herkesin yaşam standartlarını yükseltmek için çaba göstereceğiz. Yoksulluk gerçekten bir kader olmamalıdır. Bu konuda tüm ihtiyaç sahiplerini kapsayacak projeler geliştirmemiz gerekmektedir. Bugüne kadar Bursa bu konuda yeterince adım atmamıştır. İstanbul, Ankara, İzmir gibi diğer sosyal demokrat belediyelerin yaptığı gibi, ihtiyaç sahiplerine gerçekten destek olacağız. Burada annelere, çocuklara, gençlere, yaşlılara ve emeklilere yönelik destekler sunacağız.

"BİR ELİN VERDİĞİNİ BİR EL GÖRMEDİ"

CHP'li belediyeler bu konuda her ihtiyaç sahibine gerçekten destek oldu. Hatta bir elin verdiğini bir el görmedi. Hem annelere, hem gençlere hem çocuklara hem de yaşlılara yardımlar yapıldı. Yapılan bu destekler, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin farkını ortaya koymaktadır. İsrafı önleyerek, ihtiyaç sahiplerine gerçekten yardımcı olacağız ve yaşam standartlarına katkı sağlayacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.