Hava Durumu

Bursa'da Karacabey belediyesi metruk binaları ortadan kaldırıyor

Karacabey Belediyesi, kentte sağlık, güvenlik ve estetik açıdan olumsuzluklar yaratan metruk bina sorununu çözmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Bursa'da Karacabey belediyesi metruk binaları ortadan kaldırıyor

Son olarak Canbalı ve Uluabat'ta gerçekleştirdiği yıkımların ardından Karacaahmet ve Tophisar Mahallelerinde 2 metruk binayı daha ortadan kaldıran belediye, böylelikle Ali Özkan başkanlığındaki dönemde toplamda 126 metruk binayı yıkmış oldu.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, merkez ve kırsal mahallelerde devam eden yıkımları titizlikle gerçekleştiriyor. Binaların bulunduğu bölgeler çevre güzelleştirmeleriyle daha yaşanabilir hale getirilirken, boşalan alanlar ise geçici olarak otopark görevi görerek ilçe trafiğine rahat bir nefes aldırıyor.

Başkan Ali Özkan, mahalle sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda yıkımların gerçekleştiğini belirterek, "Yıkılma ve kötü amaçlarla kullanılma ihtimali olan bu binalar halkımızı gerek sağlık gerekse güvenlik açısından tedirgin ediyor. Bu tür olaylara mahal vermemek için yapı kontrol ekiplerimizle birlikte gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra yıkımları gerçekleştiriyoruz. Karacabey’imizin daha yaşanılır ve güvenli bir kent olması için bu yıkımlara hız kesmeden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.