Hava Durumu

Bursa Nilüfer'de çocuklar için tasarım atölyesi başladı

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Değişebilir Oyunları Sen Tasarla Projesi", çocukların, mimarlık öğrencilerinin ve akademisyenlerin birlikte çalıştığı tasarım çalıştayı ile devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 12:10
Kaynak: İHA
Bursa Nilüfer'de çocuklar için tasarım atölyesi başladı

Proje kapsamında, çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlayacak oyun elemanlarının ve alanlarının ortaya çıkması hedefleniyor. Çalışmaların sonunda çocukların tasarımlarının hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Proje, geçtiğimiz aralık ayında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve diğer ilgili isimlerin katılımıyla imzalandı ve hemen ardından çalışmalara başlandı.

Proje kapsamında, Prof. Dr. Sibel Polat ve Doç. Dr. Ece Şahin önderliğinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde çocuklar, 3 hafta boyunca tasarım atölyelerinde bulunarak tasarım becerilerini geliştirdiler. Sonrasında, Pancar Deposu Tasarım Atölyesi'nde gerçekleştirilen 3 günlük çalıştayda öğrenciler, çocukların fikirlerini dinleyip tasarım geliştirmelerine yardımcı oldular.

Yapılan tasarımlar, 10 Şubat'ta Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından 3 boyutlu modeller halinde çocuklara sunularak geri bildirim alınacak. 24 Şubat'ta ise geliştirilen tasarımlar, Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Nilüfer Kent Konseyi'ne tanıtılacak.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından proje ekibi ve paydaşlar, oyun elemanlarını gerçeğe dönüştürmek için uygulama projelerinin yapım sürecine başlayacaklar. Oyun elemanlarının prototiplerinin üretilmesiyle birlikte, Eylül ayında çocukların kullanımına sunulması hedefleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.