Hava Durumu

BUÜ, Sözal Kimya ile Üniversite-Sanayi iş birliği protokolü imzaladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), iş dünyasıyla daha fazla katma değerli proje üretebilmek ve araştırma üniversiteleri kategorisinde üst sıralara çıkmayı hedefleyerek üniversite-sanayi iş birliği faaliyetlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
BUÜ, Sözal Kimya ile Üniversite-Sanayi iş birliği protokolü imzaladı

BUÜ, özellikle özel sektör temsilcileriyle nitelikli çalışmalar üretebilmek adına faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda, tekstil sektöründe hizmet veren Sözal Kimya firmasıyla özel bir protokole imza attı.

Protokol kapsamında, araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi, akademik ve kültürel değişim programlarının hazırlanmasını içeren sözleşmeye BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Sözal Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Sözal imza attı.

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliğine büyük bir önem verdiklerini vurgulayarak, Bursa gibi güçlü bir sanayi altyapısına sahip bir şehirde bilimsel çalışmaların önemine değindi.

Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Sözal ise 2007 yılından itibaren Bursa’da tekstil boyaları alanında faaliyet yürüttüklerini aktararak, Ar-Ge merkezi bünyesinde gerçekleştirdikleri projelerle ülkemize katma değer sağladıklarını belirtti.

İmza törenine, BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Kara, akademisyenler ve firma yöneticileri de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.