Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı: AKP'nin seçim afişleri inşaat sahalarında mevzuata aykırı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın seçim afişlerinin kentin inşaat sahalarında mevzuata aykırı bir şekilde yer almasına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
CHP Bursa İl Başkanı: AKP'nin seçim afişleri inşaat sahalarında mevzuata aykırı

Yeşiltaş, Valiliğe başvurduklarını ancak henüz sonuç alamadıklarını belirtti ve sürecin ağırdan alındığını dile getirdi.

CHP İL BAŞKANI YEŞİLTAŞTAN VALİ DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Yeşiltaş'ın açıklamalarına göre, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayının seçim afişleri, kentin inşaat sahalarını kaplamakta ve bu durum mevzuata aykırı olarak değerlendirilmektedir. Afişlerin kentin belirli bölgelerinde asılması yasak olan yerlerde dahi görüldüğü ifade edilmektedir. CHP Bursa İl Başkanı, bu durumun önüne geçilmesi için gerekli başvuruyu Valiliğe yaptıklarını ancak Vali Mahmut Demirtaş'ın konuyu ağırdan aldığını ve henüz Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) aktarılmadığını belirtti.

HUKUKA UYMAYA DAVET ETTİ

Yeşiltaş, sürecin takipçisi olduklarını ve konunun bir an önce çözüme kavuşturulması için Vali Mahmut Demirtaş'ı göreve çağırdıklarını ifade etti. Seçim sürecinin yasalara ve mevzuata uygun şekilde yürütülmesini vurgulayan Yeşiltaş, AKP'nin adayını kanun tanımaz bir tutumdan vazgeçmeye ve hukuka uymaya davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.