Hava Durumu

Bursa'da ekonomik krizde askıda simit uygulaması eridi

Bursa'da ekonomik zorluklar, geleneksel "askıda simit" uygulamasının ilgisini azaltıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Bursa'da ekonomik krizde askıda simit uygulaması eridi

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Özellikle son dönemde artan ekonomik zorluklar, geleneksel olarak yaygın olan "askıda simit" uygulamasına olan ilginin azalmasına neden oluyor. Bursa'da da olan uygulama, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla başlatılmış olsa da, maddi sıkıntılarla boğuşan insanlar kendi geçimleriyle ilgilenmek zorunda kaldıklarından dolayı bu tür sosyal yardım inisiyatiflerine vakit ayıramıyorlar. Bursa Ulucamii önünde bir simit seyyar arabasının satış yapamaması da olumsuzluğu gözler önüne seriyor.

Bir simit satıcısı, eskiden simit alırken fazladan simit alıp geriye bırakan insanların sayısının azaldığını ve bu durumun temel sebebinin ekonomik baskılar olduğunu ifade ediyor.

Simit fiyatlarının artmasıyla birlikte insanların kendilerine bile yetişmekte zorlandığını ve dolayısıyla başkalarına yardım etmek için ekstra maddi kaynak ayıramadıklarını belirtiyor. 

"VATANDAŞ KENDİNE BİLE SİMİT ALACAK PARA BULAMIYOR"

Simit satıcısı yaşanan durumu şu şekilde özetliyor:

"Simit almakta bile zorlanıyorlar. Bir simit ayran fiyatı pahalandı. Dolayısıyla vatandaş kendine bile simit alacak para bulamıyor ki başkasına yardım etsin. Ne yapıyorlar, simit fiyatını soruyorlar sonra ya bir tane ya da hiç almadan gidiyorlar. Enflasyon, ekonomik zorluklarla Askıda simit uygulamasına olan ilginin de azaldığını söyleyebilirim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.