Hava Durumu

Jeolog Naci Görür: Uyanık olmalıyız

6 Şubat'ta ülkemizde yaşanan büyük depremin yıldönümünde deprem uzmanı Naci Görür, Haberin Analizi'ne konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Jeolog Naci Görür: Uyanık olmalıyız

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen 7.5 ve 7.8 büyüklüğündeki depremler, ülkemizin birçok yerini etkiledi ve binlerce insanımızı kaybetmemize neden oldu. Haberin Analizine konuşan jeolog Naci Görür şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 6 Şubat'ta yaşadığımız acıları bir kez daha hatırladık. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Tabii deprem kaçınılmaz. Ama felaketlerin tekrarlanmaması için alınması gereken önlemleri bir kez daha gözden geçirmemiz gerekiyor. 

"ZARARLARI MİNİMİZE EDEBİLİRİZ"

Doğal afetlere karşı uyanık olmalıyız. Bilim ve teknoloji sayesinde, depremleri önceden tahmin etmek mümkün değil ama doğru hazırlıklarla zararları minimize edebiliriz. Etkiyi en aza indirebiliriz.

"GÜVENLİ BİR GELECEK İÇİN"

Evlerinizi deprem dayanıklı hale getirmek, hayat kurtarıcı adımlar. İnsanlarımızın deprem ve afet yönetimi konusunda bilinçlenmesi, toplum olarak geleceğimiz ve güvenliğimiz için önemli.

"ÇABA GÖSTERMESİ LAZIM"

Bu vesileyle, depremzedelerin acıları büyük, biz de onların acılarını paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle de yerel yönetimler ve belediyelerin daha fazla çaba göstermesi lazım. Planlama süreçlerini ve önlemleri hayata geçirmeliler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.