Hava Durumu

#Haberler

Haberin Analizi - Haberler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Haberler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6. Etnospor Forumu’na video mesaj gönderdi Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6. Etnospor Forumu’na video mesaj gönderdi

ANKARA (İGFA) - Misafirleri Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geleneksel Sporların İhyası" parolasıyla düzenlenen forumun üye ülkelere, katılımcılara ve tüm sporculara hayırlı olmasını diledi. Dünyanın her köşesinden gelerek bu foruma iştirak eden ve katkı veren herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: "Etnospor Forumu küresel krizlerin, gerilimlerin ve çatışmaların, insanlığın ortak geleceğini tehdit ettiği bir dönemde düzenleniyor. Geleneksel sporların zengin çeşitliliğini yansıtan forumumuzu tüm farklılıkların ötesinde bir barış ve dayanışma platformu olarak görüyorum. Kurumsal üyelerin yanı sıra 50 farklı ülkeden çeşitli düzeydeki temsilcilerin katıldığı Etnospor Forumu'nun bölgemiz başta olmak üzere tüm dünyada huzur ve güven ikliminin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum. Katılımcı çeşitliliği bakımından dünyanın önde gelen etkinlikleri arasında yer alan forumumuz, vereceği mesajlarla da farkını ve potansiyelini herkese hissettirecektir." "HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ" Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleneksel sporların ve oyunların giderek daha çok ilgi görmesinin, yapılan çalışmaların doğru istikamette gittiğinin işareti olduğunu vurguladı. Bu çerçevede düzenlenen geleneksel spor ödüllerini alacak kişi ve kurumları tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya ile aynı denizi paylaşan, Akdeniz'in hemen öte tarafındaki Gazze'de yaşanan insanlık trajedisini sona erdirecek dayanışma ruhunun bu forumda tezahür edeceğine inanıyorum. Bizler de Gazze başta olmak üzere yakın coğrafyamızda süregiden krizlerin, katliamların ve acıların önüne geçmek için elimizden gelen her türlü gayreti sergilemeye devam edeceğiz. Gönül coğrafyamızdan başlayarak tüm dünyada barışın, adaletin ve huzurun hâkim olması için her zamankinden daha fazla çalışacağız. Daha adil ve müreffeh bir dünyanın tesisi uğruna verdiğimiz bu kutlu mücadelede siz dostlarımızın desteğini bekliyorum." Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Etnospor Federasyonu yönetimini etkinliğe yaptıkları örnek ev sahipliği için tebrik etti.

İnegöl'ün talepleri Bereket Sofrası Buluşmaları'nda dinleniyor Haber

İnegöl'ün talepleri Bereket Sofrası Buluşmaları'nda dinleniyor

BURSA (İGFA) - İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın kış dönemlerinde gerçekleştirdiği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri Buluşmaları’ devam ediyor. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ halk günleri buluşmalarının bu haftaki durağı Mesudiye Mahallesi oldu. Bereket Sofrası bu sabah Mesudiye Merkez Camisinde kuruldu. Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası buluşmaları kapsamında Başkan Alper Taban ve beraberindeki heyet, Mesudiye Mahallesi sakinleri ve cami cemaatiyle bir araya geldi. MAHALLENİN SORUNLARI KONUŞULUYOR Vatandaşların istek, şikayet ve dileklerini ilk ağızdan Başkan Taban ve ilgili yöneticilere ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, aynı zamanda mahallenin ve bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor. BEREKET SOFRASINDA SÖZ VATANDAŞIN Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğinde, sabah namazının kılınmasının ardından cami yakınında bulunan kıraathanede cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve İnegöl simidiyle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bereket Sofrası buluşmalarının amacının vatandaşları dinlemek olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Bereket Sofrası adı altında bu sofraları göreve geldiğimiz günden beri kuruyoruz. Bu vesileyle farklı mahallelerimizde, farklı camilerimizin cemaatleriyle bir araya geliyoruz. Soframızı bereketlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu buluşmaların amacı sizlerin taleplerini, şikayetlerini, öneri ve isteklerini dinlemek. İlçe Başkanımızla, meclis üyelerimizle ve parti yöneticilerimizle bir aile olarak buradayız. Sizleri dinlemek için geldik. Muhtarımıza da teşekkür ediyorum. Mahallemizle ilgili bizlerle sürekli istişare halinde” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Taban mahalle sakinlerine de söz verdi. Vatandaşların İnegöl ve yaşadıkları mahalle özelinde sorunları dinlenirken, talep ve ihtiyaçlar üzerine istişareler de yapıldı.

Eğitimcilerden ahşap oyuncak üretim merkezine ziyaret Haber

Eğitimcilerden ahşap oyuncak üretim merkezine ziyaret

KONYA (İGFA) - Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim merkezinde üretilen ahşap oyuncakları Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, İl Şube Müdürü Davut Kaya, Karatay İlçe Şube Müdürü Abdullah Cem Üresin, Meram İlçe Şube Müdürü Ahmet Kocagöz, Selçuklu İlçe Şube Müdürü Mümin Bulut Konya merkezde faaliyette bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ana okulu ve kreşlerde görevli yaklaşık 150 idareci ve öğretmen, iki gün boyunca Avuncuk Ahşap oyuncak merkezini ziyaret etti. Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, Tanıdım toplantısında yaptığı konuşmada Avuncuk ismiyle başlatılan ahşap oyuncak markasını Türkiye’ye duyurarak bir marka haline getireceklerinin altını çizdi. Günbaş, “Öğretmenlerimiz Avuncuk oyuncakların üretim aşaması, showroom bölümünü, yeni faaliyete başlayacağımız ana okulu ve kreşlerdeki öğrencilerin kendi oyuncaklarını yapabilecekleri  eğitim merkezini de görme fırsatları buldular” dedi. Başkan Günbaş; Mobilyacılar Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada, Avuncuk ahşap oyuncak ürünlerini, markanın kuruluş aşaması ve günümüze kadar gelinen aşamaları anlattı. Toplantı da slayt gösterisiyle de oyuncak modelleri tanıtıldı. Günbaş, konuşmasında “Okullara alınacak oyuncaklarda kurumumuza öncelik vermeli. bizden fiyat ve ürün bilgisi almadan karar vermemelerinin altını çizerek, Odamız bünyesinde faaliyet gösteren bu üretim tesisimizde kar amacının olmadığı, iş ve meslek öğrenmek isteyen kursiyerler tarafından yapıldığı bir nevi sosyal sorumluluk projesidir” dedi.     “Avuncuk” adıyla marka tescilini aldıklarını ve üretilen oyuncakların çocuk  sağlığı açısından önemli olduğuna değinen Günbaş,  “Türkiye’de ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesini alan tek meslek odasıyız. Üretmiş olduğumuz ahşap ürünlerde çocuk sağlığına uygun tamamı belgeli malzeme ve boya kullanılmıştır” diye konuştu. Günbaş, okul idarecilerinin üretim merkezinden ham yada boyalı olarak oyuncak ürünleri tedarik edebileceklerini de belirtti. Başkan Mehmet Günbaş, üretilen ahşap oyuncakların gelişmekte olan çocukların renk ve şekilleri öğreneceğini, el becerilerini ve zekalarını geliştireceğini söyleyerek, “Bu gibi atölyelere yapılan gezilerde çocukların  yaşayarak öğrenmeleri ve çocukların yaşayarak öğrendikleri ziyaretler sonrası atölyeler ve ahşap oyuncakları inceleyen heyete Başkan Günbaş günün anısına Ahşap hediyeler taktim ederek, hatıra fotoğrafı çekildi. Bu toplantının oluşmasına vesile olan İl Milli Eğitim Müdürü  Murat Yiğit’e ve Şube ve ilçe müdürlerine teşekkür eden Başkan Günbaş, iş birliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

170 milyon liralık dev kompleks Haber

170 milyon liralık dev kompleks

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesinin Buldan ilçesinde hayata geçireceği, içerisinde otogar, gençlik ve kültür merkezi ile sosyal tesis bulunan dev kompleksin temeli törenle atıldı. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Buldan İlçe Başkanı Naci Çomuk, meclis üyeleri, davetliler ve ilçe sakinleri katıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada Buldan ilçesinin başta tekstil, turizm ve tarım olmak üzere pek çok güzelliği içerisinde barındırdığına ifade etti. Buldan’ın turizme kazandırılan tarihi konaklarının yanı sıra, üzüm, kestane gibi marka değerlerinin bulunduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Bugüne kadar Buldan’ımıza birçok hizmet kazandırdık. Vatandaşlarımızın ayağı, toza çamura değmesin diyerek ilçemize 500 bin metrekare kilit parke taşı, 180 kilometrenin üzerinde asfalt yol yaptık. Bunların yanında sosyal tesisler, halı sahalar, spor alanları inşa ettik, inşa etmeye de devam ediyoruz” dedi. Dev kompleks Mevcut ilçe otogarının Buldan’ın ihtiyaçlarına yanıt vermediğini ifade eden Başkan Zolan, söz konusu proje ile içerisinde toplantı salonlarının da yer aldığı bir gençlik ve kültür merkezi inşa edeceklerini anlattı. Başkan Zolan, “Burada inşallah otogarımız olacak, otoparkımız olacak. Otoparkımız ve üstü inşallah pazar zamanlarında pazaryeri olarak kullanılacak ve 575 kişilik de konferans salonumuzu inşa edeceğiz. İhalemizi yaptık, yapımı başladı ve inşallah 2024’ün sonunda buranın açılışını yapmayı Allah’ım bizlere nasip etsin” diye konuştu. Dev tesisin 170 milyon liralık bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Zolan şöyle konuştu: “Bizler gerçek belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar algı belediyeciliği yapmadık, biz eser ve hizmet siyaseti yaptık. Bugüne kadar şehrimize sadece ve sadece hizmet ettik.” Güler yüzle hizmet AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ise, önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile hizmet destanları yazmaya devam edeceklerini ifade ederek, Buldan’a yakışacak yatırımların hayırlı uğurlu olmasını diledi. MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise, Buldan’ın sanayisiyle, turizmiyle yarınlara değer katan bir ilçe olduğunu söyleyerek, önümüzdeki 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile güler yüzlü hizmete devam edeceklerini belirtti. Dualar eşliğinde temel atıldı Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Buldan Otogar, Gençlik ve Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra inşaat alanında bir süre incelemelerde bulundu. Öte yandan Başkan Zolan açılış öncesi beraberindekiler ile birlikte Buldan ilçe pazarında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada esnafı da ziyaret eden başkan Zolan vatandaşların dertlerini dinledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.