Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde sigara bıraktırma etkinliği: Kitap hediye!

Bursa Uludağ Üniversitesi, 9 Şubat Dünya Sigara Bıraktırma Günü kapsamında sigara bağımlılarının 1 günlüğüne sigarayı bırakmalarını teşvik etmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 09:43
Kaynak: İHA
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde sigara bıraktırma etkinliği: Kitap hediye!

Tıp Fakültesi girişinde kurulan stantta sigara paketini getiren bağımlılar, kendi seçtikleri kitaplardan birini hediye olarak aldılar.

Uludağ Üniversitesi Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Yeşim Uncu, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 9 Şubat'ın dünya çapında sigarasızlık günü olarak kabul edildiğini ve bu kapsamda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Sigara bırakmanın bile kalp krizi riskini azalttığını vurgulayan Uncu, sigara paketini getirenlere ve bırakma kararı alanlara kitap hediye ettiklerini ifade etti. Etkinliğin, sigara bağımlılarına düşünmeleri için bir fırsat sunduğunu ve tedavi sürecine başlamak isteyenleri polikliniğe davet ettiklerini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Mehmet Karadağ da sigara ile mücadelelerinin uzun yıllardır devam ettiğini ve bu etkinliğin farkındalık oluşturmak için düzenlendiğini belirtti. Sigara paketi getirenlere kitap hediye edilmesinin sağlıklı bir yaşam için sigaranın bırakılması gerektiği konusunda bir mesaj olduğunu vurguladı.

Etkinlikte konuşan 2,5 yıl önce sigarayı bırakan Zehra Çakaloğlu, sigarayı bırakmasının sağlık ve sosyal açıdan kendisine olumlu etkiler sağladığını dile getirdi. Çakaloğlu, sigarayı bırakmasının ardından sağlık durumunun daha iyi olduğunu, sosyal olarak kabullenilirliğinin arttığını ve psikolojik olarak daha güçlü hissettiğini söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.