Hava Durumu

Sağlık Bakanı Koca'dan kritik açıklama: Kış aylarındaki artışta son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanan artışı açıklarken, şu an için endişe verici bir durum olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Sağlık Bakanı Koca'dan kritik açıklama: Kış aylarındaki artışta son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarında genel bir artış olduğunu belirtti. Ancak, bu durumun ülkemize özgü olmadığını ve şu an için endişe edilecek bir durum olmadığını vurguladı.

Koca, geçen yılın aynı dönemine göre acil başvurularda yüzde 20'ye yakın bir artış olduğunu, en sık karşılaşılan hastalıkların grip (influenza), RSV ve Covid-19 olduğunu ifade etti. Hastane doluluk oranlarına da değinen Bakan Koca, servis yatağı doluluk oranının ortalama yüzde 65, yoğun bakım yataklarında ise yüzde 72 olduğunu açıkladı.

Özellikle İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 83 olduğunu belirten Koca, İstanbul'daki artış nedeniyle yatak sayılarını artırma çabalarının devam ettiğini ve sağlık çalışanlarının bu süreci sorunsuz atlatmak için yoğun çaba harcadığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.