Hava Durumu

Tff’den saldırı sonrası yeni kararlar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hakem Halil Umut Meler’e yapılan çirkin saldırı nedeniyle liglere süresiz ara verildiğini duyurmuştu. Lig maçlarının devamına dair alınan kararlar ve sporda şiddet önlemlerini görüşen TFF ve Kulüpler Birliği’nin toplantısı sona erdi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu ve Trendyol Süper Lig ile birlikte tüm liglerin geleceği hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 20:02
Kaynak: Haber merkezi
Tff’den saldırı sonrası yeni kararlar

Toplantının ardından liglere süresiz ara veren TFF, maçların başlama tarihi ve şiddet önlemleri konusunda karar alırken, Başkan Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler’e destek ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Meler’in aile babası olduğuna vurgu yaparak, saldırılara karşı kesin bir duruş sergileyeceklerini belirtti ve hakemlere yapılan saldırılara izin vermeyeceklerini vurguladı.

Başkan Büyükekşi, Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederken, Gençlik ve Spor Bakanı, İçişleri Bakanı, ve Adalet Bakanı’na ayrı ayrı teşekkür etti. Türk adaletinin olayın sorumluları hakkında gereğini yapacağını ifade eden Büyükekşi, Hukuk Müşavirliği tarafından başlatılan sürecin Perşembe günü sonuçlanacağını açıkladı.

Disiplin talimatlarında değişiklik yapacaklarını ve benzer olayların önüne geçmek için ilave yaptırımlar ve para cezaları getireceklerini belirten Mehmet Büyükekşi, tüm liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını açıkladı. Ancak, Ankaragücü ile ilgili alınacak cezanın PFDK’nın yetkisinde olduğunu vurgulayarak, bağımsız kararlar alınacağını belirtti.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.