Hava Durumu

Çanakkale'de yangın kontrol altında

Çanakkale'de ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyla yayılan yangın 3. gününde devam ediyor. Gece boyunca 4 adet gece görüşlü helikopter bölgede kara ekipleri ile birlikte görev yaparken, havanın aydınlanmasıyla havadan ve karadan müdahale de başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2023 12:08
Kaynak: Haber merkezi
Çanakkale'de yangın kontrol altında

Bakan Yumaklı, büyük orman yangınının 48 saat dolmadan kontrol altına alındığını belirterek "Yangında 4 bin 80 hektarlık alan etkilendi" dedi. Yanan alanlar da dron kamerasıyla görüntülendi. Yerleşim alanlarını küle çeviren yangında büyük hasar alan Yağcılar Köyü’nde ise mezarlıklar alevlere teslim oldu. 

Çanakkale’deki önceki gün öğle saatlerinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıklayan Bakan Yumaklı "Yaklaşık 4 bin 80 hektarlık alan zarar gördü. 7 ev hasarlı 3'ü kullanıImıyordu. Yaklaşık 29 ahır, ağıl hasar gördü." dedi. Yumaklı, soğutma işleminin sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.