Hava Durumu

Radyo müzesi destek gelirse hayata geçecek

Bursa’nın değerlerinden biri olan radyo doktoru Ahmet Şahın mesleğinin 41. yılında kapılarını bizlere açtı. Bunca yıl biriktirdiği anılarını bizimle paylaşan Ahmet abi şimdilerde hayali olan radyo müzesini hayata geçirmek için çalışırken bu konuda yardıma ihtiyacı olduğunun da altın çiziyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Radyo müzesi destek gelirse hayata geçecek

Merve ÖZDEMİR ÇEVİK/ Haberin Analizi

Tamiri mümkün olmaz denilen radyolara 40 yıldır hayat veren Ahmet abinin antika merakı, eskilerden beri radyoya olan düşkünlüğü ve tamire olan tutkusunun zamanla mesleğe dönüştüğü ve namının Bursa sınırlarını aştığı artık herkes tarafından biliniyor.

Mesleğinin 41. yılında Yeşil’deki çalışma atölyesinin kapılarını bizlere açan Ahmet abi hatıralarını bizimle paylaşırken radyo müzesi hayalinden de bahsetmeyi ihmal etmiyor.

Çalışma atölyesine girdiğinizde her yerde görebileceğiniz şeyler arasında birbirinden farklı radyolar, plak çalarlar, gramofonlar, eski elektronik cihazlar, plaklar, kasetler, siyah beyaz televizyonlar ve çevirmeli telefonlar ise sizi zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Bunca yıldır biriktirdiği anılarını Bursa’ya kazandırmak istediği radyo müzesi ile taçlandırmak isteyen radyo doktoru Ahmet abi bunun için yine Yeşil’de bir dükkan tuttuğunu ama bir takım masraflardan ötürü süreci yürütmekte sıkıntı yaşadığını ifade ederken bu konuda desteğe ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.