Hava Durumu

Taklit çetesi çökertildi

İzmir'de otel resepsiyonlarını arayarak otel sahibi gibi davranıp acil para talebinde bulunan dolandırıcılar, toplam 15 milyon TL'yi aşkın bir miktarı otel çalışanlarından aldı. Polisin geniş çaplı soruşturması sonucu, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Taklit çetesi çökertildi

İzmir'de, sahte otel sahibi olarak tanıtılarak otel çalışanlarından acil para talep eden dolandırıcılar, 47 kişiyi toplamda 15 milyon TL dolandırdı. İhbarlar üzerine polis ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı. 11 şüpheli farklı adreslerde yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda nakit para, telefon, silahlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 11 şüpheliden 6'sı adli kontrolle serbest bırakılırken, 5 kişi tutuklandı.

Çetenin Doğukan Manço ve Erhan Güleryüz'ün sesini kullanarak ünlüleri de dolandırdığı ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre, çete üyeleri Demet Akalın ve Beyazıt Öztürk gibi isimleri arayarak para istedi.

Kurtalan Ekspres'in üyesi Ahmet Güvenç'in de "Abi ben Doğukan, evden ayrıldım, acil paraya ihtiyacım var" diyerek dolandırıldığı anlaşıldı. Güvenç, Doğukan Manço sandığı dolandırıcıya bin lira gönderdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.