Hava Durumu

Başkan Ahmet Korkmaz'dan Müslüman kardeşlerimize yardım çağrısı

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerine yardım çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 10:18
Kaynak: Haber merkezi
Başkan Ahmet Korkmaz'dan Müslüman kardeşlerimize yardım çağrısı

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Büyükorhan Cuma Cami'sinin minaresinin temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tören, Büyükorhan Kaymakam Vekili Ramazan Kıyak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Korkmaz, caminin inşasına destek veren hayırseverlere teşekkür ederken, tarihi öneme sahip bu mekânın ibadetle anıldığını vurguladı.

Ahmet Korkmaz'ın konuşmasının ana teması, dünya genelinde Müslüman kardeşlerin maruz kaldığı zulüm ve sıkıntılardı. Korkmaz, "Filistin, Gazze, Doğu Türkistan, Arakan, Sudan ve Somali gibi farklı coğrafyalarda yaşayan Müslümanların acılarını paylaştı ve yardım çağrısında bulundu. İnancımız gereği, dünyanın neresinde olurlarsa olsun, zulme uğrayan her Müslüman kardeşimizin yanında olmalıyız" dedi.

Korkmaz, caminin inşasına dair bilgi verirken, projenin hayırsever ağabeylerin ve ablaların destekleriyle gerçekleştirildiğini ifade etti. İç ve dış kaplamadan minare inşasına kadar, hayırseverlerin katkılarının projenin ilerlemesine büyük katkı sağladığını belirtti. Hacı Hüseyin Öztürk ve Yaşar hocanın bu süreci yakından takip ettiğini ve caminin tamamlanmasında önemli rol oynadıklarını vurguladı.

Ayrıca, Büyükorhan Cuma Cami'nin tarihi önemine dikkat çeken Korkmaz, bu mekânın yaklaşık 400 yıldır ibadet için kullanıldığını ve her Cuma vaktinde bir Allah dostu gelmeden geçirilmediğini anlattı. Minare inşasıyla bu önemli tarihi mekâna yeni bir katkıda bulunulduğunu ifade etti.

Başkan Korkmaz'ın konuşması, dünyada yaşanan zulmün ve çatışmanın altını çizdiği bir bölümle devam etti. Korkmaz, İsrail Başbakanının Mehdi'nin geleceği inancını dile getirmesini ve diğer inançlara saygı göstermeyi vurguladı. Ancak, Müslümanların kendi inançlarını yaşamada zorlandığını ve dünya liderlerinin bu sorunlara yeterince duyarlı olmadığını belirtti.

Ayrıca, Sağlık Bakanının hastanelerde tedavi edilmesi gerekmeyenleri infaz etmeye yönelik açıklamalarını eleştirdi. Avrupa Birliği Komisyon Başkanının çocukların ölmesine göz yumduğunu düşünerek ateşkes talebinde bulunmamasını eleştirdi. Korkmaz, dünyada demokrasi ve medeniyet adı altında yapılan birçok şeyin boş olduğunu ifade ederek, hak ve batıl arasındaki mücadelenin önemine dikkat çekti. Son olarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi ve dualarla minare temel atma törenini sonlandırdı.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.